Home / Good Life  / Art & Culture  / Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της νέας έκθεσης της Govedarou Art Gallery

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της νέας έκθεσης της Govedarou Art Gallery

Κλιματική Αλλαγή
Η νέα ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές”, που φιλοξενείται στην Govedarou Art Gallery στη Θεσσαλονίκη, έχει ως σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

 

Στον χώρο της Govedarou Art Gallery παρουσιάζεται η νέα ομαδική εικαστική έκθεση Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές”, που έχει ως στόχο να θίξει το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από τα έργα τέχνης 15 καλλιτεχνών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον.

 

Κλιματική Αλλαγή

Courtesy of Zoe Gerouki

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πρόκειται να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1989, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και είναι αφιερωμένη στον πλανήτη και στη φύση, η οποία διαρκώς καταστρέφεται από την ανθρώπινη παρέμβαση. Κάθε χρόνο, η 13η ημέρα του Οκτώβρη έρχεται για να μάς θυμίσει ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης. Ωστόσο, είναι δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεών του.

 

“Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω την ομαδική έκθεση της Γκαλερί Τέχνης Govedarou για ένα θέμα που είναι τόσο επίκαιρο και προβάλλεται όσο ο πόλεμος. Ο πόλεμος, που διεξάγει η ανθρωπότητα για να σταθεροποιήσει το κλίμα και να μπορέσει να επουλώσει μακροπρόθεσμα τις πληγές που έχουν ανοίξει στο περιβάλλον μας από την αλόγιστη χρήση ορυκτών καυσίμων -και όχι μόνο, έχει μεγάλο κόστος. Αυτή η έκθεση έρχεται να αγκαλιάσει την Τέχνη με την Επιστήμη σε ένα τόσο επίκαιρο και σοβαρό θέμα. Θα ήταν ευτύχημα να δούμε πολλές παρόμοιες πρωτοβουλίες, ώστε η κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί μέσω της Τέχνης.”

Χρήστος Ζερεφός, Πρόεδρος του Μαριολοπούλειου – Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος.

 

“Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές”

Courtesy of Kostis Atsalis

 

Η έκθεση Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές” πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Νατάσα Γκοβεδάρου.

 

www.govedaroufineartgallery.com

 

Κεντρική Φωτογραφία: Μαριάννα Κοντοέ 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada