Home / Good Life  / Ιορδανία: Το διαμάντι της Μέσης Ανατολής!

Ιορδανία: Το διαμάντι της Μέσης Ανατολής!

Ιορδανία

Αν χαρακτηρίσουμε ένα ταξίδι στην Ιορδανία ως εμπειρία ζωής δε θα είμαστε υπερβολικοί! Ανακαλύψτε όσα πρέπει να γνωρίζετε!

 

 

Αν δεν έχεις προσθέσει την Ιορδανία στη bucket list σου ήρθε η στιγμή να το κάνεις! Το “διαμάντι” της Μέσης Ανατολής, όπως το αποκαλούν πολλοί, είναι ένα μέρος με απόκοσμη ομορφιά, που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη! Η ενδιαφέρουσα ιστορία της, τα εμβληματικά αξιοθέατα και ο πλούσιος πολιτισμός την καθιστούν ιδανική για ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο! Μάλιστα, η Πέτρα, η πατρίδα της αρχαίας πόλης, αποτελεί ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου!

 

 

Ξεκίνα την εκδρομή σου από την πρωτεύουσα της σύγχρονης την πόλης, το Αμμάν. Μία πλούσια αγορά, θαυμαστά κτήρια και πολλοί φιλόξενοι ντόπιοι σε περιμένουν! Η Πέτρα είναι σίγουρα το πιο must visit μέρος στην Ιορδανία. Ο αρχαίος πολιτισμός συναντάει τη φύση με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Το θέατρο, ο μεγάλος ναός, το φαράγγι, το θησαυροφυλάκιο, οι βασιλικοί τάφοι και το μοναστήρι συνθέτουν speechless σκηνικά!

Στην πόλη της Μάνταμπα θα δεις μουσεία και εκκλησίες με φανταστικά ψηφιδωτά γεγονός που οδήγησε τους ταξιδιώτες στο να την ονομάσουν Πόλη των Ψηφιδωτών. Στο Αλ Καράκ υπάρχει το ένα από τα τρία μεγαλύτερα κάστρα της Μέσης Ανατολής! Μία ακόμα σημαντική αρχαία πόλη που μπορείς να επισκεφτείς είναι η Γεράσα. Εκεί φιλοξενήθηκαν οι μακεδόνες πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Αδιαμφισβήτητα δεν πρέπει να φύγεις από την Ιορδανία αν δεν επισκεφτείς τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία θα σου χαρίσει πρωτόγονες εμπειρίες!

Ιορδανία

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.