Home / Good Life  / Art & Culture  / Το Christmas Theater για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Το Christmas Theater για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Αυτά τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη γίνονται ακόμα πιο μαγικά, με τον ερχομό του Christmas Theater στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης. 

Για πρώτη φορά το Christmas Theater ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με δύο μοναδικές παραστάσεις, που θα κάνουν αυτές τις γιορτές ακόμα πιο μαγικές!

 

Το συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης-ΔΕΘ μεταμορφώνεται σε ένα υπερσύγχρονο λειτουργικό θέατρο και ανοίγει την αυλαία του στις 25 Δεκεμβρίου,.με το παραμύθι των παραμυθιών, την παράσταση “Οδύσσεια”, σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Μια σπουδαία παραγωγή με κυρίαρχο σκηνικό ένα μεγάλο καράβι με υπέροχα πανιά,.που θα περιμένει πάνω στην σκηνή για να “ταξιδέψει” μικρούς και μεγάλους. Με 300 και πλέον κοστούμια και 25 ηθοποιούς και τραγουδιστές, αυτή η  υπερπαραγωγή θα μαγέψει το κοινό της συμπρωτεύουσας και θα το πάρει μαζί της, για να ζήσει το συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα μέχρι την Ιθάκη…

 

 

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μάς καλεί να ζήσουμε αυτό το μοναδικό ταξίδι: “Σας περιμένουμε να συνταξιδέψουμε αυτή τη φορά με τον Οδυσσέα του Ομήρου, τον Οδυσσέα τον δικό μας,.ανοίγοντας το βιβλίο της Οδύσσειας, ώστε να δούμε μαζί με τα παιδιά, τους ήρωες της να ζωντανεύουν με πρώτο και καλύτερο τον Οδυσσέα. Τον Οδυσσέα που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε ένα παραμύθι. Το παραμύθι των παραμυθιών, την Οδύσσεια του Ομήρου. Την Οδύσσεια του Ομήρου που περιγράφει την επιστροφή του βασιλιά Οδυσσέα από την Τροία στην πατρίδα του,.την Ιθάκη, 10 χρόνια μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Τα γεγονότα που περιγράφει έγιναν το 1180 π. Χ. Σκοπός μας είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους,.να χαρούν.μια παράσταση αποκλειστικά δική τους για να  γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Ελληνική μυθολογία…”

 

H “Oδύσσεια” είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τη μυθολογία μας, σε μια εποχή που την έχουμε πραγματικά ανάγκη!

 

Christmas Theater

 

Λίγα λόγια για το έργο

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο. Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να. φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του,.τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του…

 

Christmas Theater

 

Τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Στον ρόλο του Οδυσσέα ο Χρήστος Γιάνναρης.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 19.00μ.μ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 15.00, 19.00μ.μ

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 19.00μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 19.00μ.μ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 19.00μ.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 15.00μ.μ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

VIP ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 25 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 15 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 10 ευρώ

ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση T. 2103221897): 10 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, www.ct.gr, www.viva.gr, Public

 

                                                                                            ………………………………………

 

Η μαγεία του Christmas Theatre συνεχίζεται και μετά την Πρωτοχρονιά, με την παράσταση “Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα”, από τις 4 έως τις 8 Ιανουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης.

 

Πρόκειται για το θρυλικό χριστουγεννιάτικο musical του Ευγένιου Τριβιζά, μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του κοσμαγάπητου παραμυθιού, με συναρπαστικές μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, κορυφαίους ερμηνευτές του λυρικού θεάτρου, απολαυστικά μπαλέτα, πολυμελείς  χορωδίες και ζωντανή την κλασική συμφωνική ορχήστρα “ATHENS ACADEMICA”!

 

Christmas Theater

 

Απολαυστικές παιδικές χορωδίες μάς ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτά τα Χριστούγεννα ξαναθυμόμαστε ότι τα ωραιότερα ταξίδια γίνονται με τη φαντασία. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη φαντασία μας να απογειωθεί με το αριστουργηματικό αυτό έργο του εθνικού μας παραμυθά!

 

Μια πολύχρωμη πανδαισία εκπλήξεων και εκρήξεων, θα μαγέψει και θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους,.η εντυπωσιακότερη θεατρική παραγωγή της χρονιάς για όλη την οικογένεια!

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η “Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα”, το δημοφιλές μπεστ σέλερ το εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτο-κυκλοφόρησε το 1998.και αγαπήθηκε τόσο πολύ, που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος, αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα! Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξωφρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνες, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο. Έτσι ξεκινάει μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες, απροσδόκητες συναντήσεις και θεαματικές μεταμορφώσεις…

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τις χορογραφίες η Έμιλυ Λούμπα, ενώ οι συνθέσεις των τραγουδιών ανήκουν στον Άλκη Μπαλτά.

 

Christmas Theater

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 19.00μ.μ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 15.00μ.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 15.00, 19.00μ.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : 15.00μ.μ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 12.00μ.μ

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

VIP ΖΩΝΗ: 35 ΕΥΡΩ
Α ΖΩΝΗ: 30 ΕΥΡΩ

Β ΖΩΝΗ:25 ΕΥΡΩ

Γ ΖΩΝΗ: 20 ΕΥΡΩ

Δ ΖΩΝΗ: 15 ΕΥΡΩ

Ε ΖΩΝΗ: 10 ΕΥΡΩ

 

Θέσεις ΑΜΕΑ: 10 ΕΥΡΩ (Για κρατήσεις θέσεων: Τ. 211 77 01 700)

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, www.viva.gr,  www.christmastheater.gr, PUBLIC

 

Τα πιο μαγικά και λαμπερά Χριστούγεννα καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη! Εσείς θα τα ζήσετε;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath