Home / Lifestyle  / Η Κατερίνα Σολδάτου μαγεύει στην παραλία της Ροβινιάς

Η Κατερίνα Σολδάτου μαγεύει στην παραλία της Ροβινιάς

Η Κατερίνα Σολδάτου εντυπωσιάζει με ένα ακόμα project, αυτή τη φορά στην παραλία της Ροβινιάς στην Κέρκυρα, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής.

H Kατερίνα Σολδάτου είναι γνωστή για τις χορογραφίες της σε ακραία ύψη, έχοντας πραγματοποιήσει μοναδικά aerial dancing projects στη γέφυρα της Χαλκίδας,.της Κορίνθου και της Τατάρνας των Αγράφων, στους βράχους των Μετεώρων, στο Ναυάγιο της Ζακύνθου,στο φαράγγι του Βίκου κ.ά. Λατρεύει, όμως, και την ελεύθερη κατάδυση, αφού με την περιήγησή της στα βάθη της θάλασσας. ανακαλύπτει εξίσου μαγευτικά μέρη, που θα ήθελε να μοιραστεί και να αναδείξει. Το πρόσφατο project της στην παραλία της Ροβινιάς στην Κέρκυρα είναι και το πιο αγαπημένο της,.καθώς αποτελούσε όνειρο ζωής να χορέψει εκεί απο την πρώτη στιγμή. Η Τρύπα του Χα, όπως λέγεται αυτή η κρυφή σπηλιά, πήρε ζωή με τα εναέρια πανιά για μία ημέρα. Η ίδια μας μιλά για το μοναδικό εγχείρημα και μας “μεταφέρει” στις εναέριες και υποθαλάσσιες εμπειρίες της… 

 

Μίλησέ μας για το νέο σου μοναδικό project στην παραλία της Ροβινιάς στην Κέρκυρα. Γιατί ήταν για εσένα όνειρο ζωής και πώς αυτό έγινε πραγματικότητα;

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που ο σύζυγός μου, Σπύρος Μπάντιος με οδήγησε υποβρύχια, με μια ανάσα, στη σπηλιά της Ροβινιάς, το διαμάντι των Λιαπάδων, από την είσοδο της μαγικής Τρύπας του Χα. Έως την ανάδυση και την πρώτη εισπνοή, δεν χόρταινα τις μαγευτικές εικόνες της σπηλιάς. Η σπηλιά της Ροβινιάς είχε κερδίσει την καρδιά και το μυαλό μου. Από εκείνη την ημέρα, πριν έξι περίπου χρόνια, ονειρευόμουν να χορέψω μέσα της,.και τελικά το κατάφερα χάρη στις δεξιότητες και το ταλέντο του Σπύρου, που βιντεοσκόπησε το εγχείρημα.

 

 

Ποια είναι η δική σου ερμηνεία για τη θεραπεία της ψυχής και του σώματος;

Οτιδήποτε είναι πρόκληση για το μυαλό, όλα όσα δοκιμάζουν την αντοχή και την υπομονή μας. Ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν έχασα τα λογικά μου στην εφηβεία,.αλλά και αργότερα, μετά από σοβαρές δυσκολίες και αναποδιές ήταν η προσήλωση σε δύσκολους στόχους και όνειρα.

Η συνεχής αναζήτηση της προόδου, η ανάπτυξη νέων ταλέντων, καθώς και οι καινούργιες εμπειρίες συνέβαλαν πολύ σε μια “αυτοΐαση”.

 

 

Μπορείς να μας δώσεις το Top 3 των πιο ιδιαίτερων προορισμών, στους οποίους έχεις εξασκήσει κάποια κατάδυση ή εναέριο χορευτικό; Τι σου έχει εντυπωθεί από αυτούς και τι δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Με διαφορά πρώτη είναι η σπηλιά της Ροβινιάς, όπου συνδύασα την ελεύθερη κατάδυση και τον εναέριο χορό, στο νησί της καρδιάς μου. 

Δεύτερος προορισμός τα Μετέωρα, λόγω της μοναδικότητας της τοποθεσίας και της δυσκολίας κατά την εκτέλεση. Επιπλέον, λόγω του πολέμου που δεχτήκαμε από μια συγκεκριμένη γυναίκα,.στην προσπάθειά της να εξαφανίσει με δόλιο τρόπο το εγχείρημά μας. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, για άλλη συνέντευξη… 

Τρίτος προορισμός, η γέφυρα της Τατάρνας στον ποταμό Αχελώο,.όπου είχα την τιμή να χορέψω δεύτερη φορά για λογαριασμό του Οργανισμού “Smithsonian Institute” και της σειράς ντοκιμαντέρ “Aerial Greece”.  

 

 

Τι νιώθεις όταν είσαι κάτω από το νερό και τι στον αέρα; Να υποθέσω ότι οι αισθήσεις διογκώνονται;

Η ελεύθερη κατάδυση είναι εκεί που εξαφανίζεται η τρέλα του κόσμου, ο θόρυβος του μυαλού. Κάτω από το νερό αναγκάζομαι να φροντίζω τον εαυτό μου,.αλλιώς δεν θα υπάρξει επόμενη φορά. Στον αέρα επιβάλλεται δύναμη και τόλμη, απόζητώ την απόδοχή της φύσης,.όλων αυτών που με περιβάλλουν, ακόμα και του εαυτού μου.

 

 

 

Πάντα κινείσαι με μια μικρή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι απότελούν και τους βασικούς συντελεστές κάθε project. Λίγα λόγια για όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα αναφορικά με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ακριβώς με αυτήν τη μικρή ομάδα συνεργατών καταφέραμε πολλές φορές να προβάλλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Έχουμε διαφημίσει μοναδικά τοπία και ιστορικά μνημεία μέσω του εναέριου χορού,.έως την αλλη άκρη του κόσμου, στα μεγαλύτερα διεθνη πρακτορεία ειδήσεων,.έως Οργανισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Smithsonian Institute και το National Geographic. Δεν μας έλειψε ποτέ η αναγνώριση του έργου μας στο εξωτερικό,.καθώς και η εκτίμηση για την προώθηση της Ελλάδας σε άλλες χώρες.

 

Οι στόχοι σου για επικείμενα projects; Υπάρχει κάτι νέο που ετοιμάζεις και μπορείς να μοιραστείς;

Είναι αλήθεια ότι ετοιμάζω κάτι διαφορετικό, που θα συγκινήσει πολλούς! Αλλά δεν μπορώ να το απόκαλύψω για την ώρα.

Εκτός αυτού, στις 23 Ιουλίου ξεκινάει το επταήμερο σεμινάριό μου στην Κέρκυρα,.το οποίο θα συνδυάζει διασκέδαση και πολλά διαφορετικά αθλήματα,.δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους να συμμετάσχουν. Το σεμινάριο αυτό, επιπροσθέτως, θα προσφέρει σε εναέριους αθλητές και αθλήτριες ένα πιο ολοκληρωμένο μοντέλο εκπαίδευσης.

 

 

Βίντεο και φωτογραφίες: Ionius Asset Productions

 

www.katerinasoldatou.com

greece-has-soul.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath