Home / Lifestyle  / Οι προστάτες των Κυκλάδων μάς καλούν!

Οι προστάτες των Κυκλάδων μάς καλούν!

H ταυτότητα των Κυκλάδων οφείλει να διασωθεί. Οι προστάτες της μας καλούν να στηρίξουμε το σπουδαίο αυτό έργο.

 

Ένας τόπος μπορεί να γίνει κομμάτι της καρδιάς σου και όταν αγαπάς κάτι, θέλεις να το προστατέψεις με κάθε τρόπο. Οι Κυκλάδες έχουν τους δικούς τους προστάτες, οι οποίοι μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες επιτυγχάνουν τη διατήρηση της ταυτότητας αυτού του τόσο μοναδικού νησιωτικού συμπλέγματος.

 
Ποιες είναι, όμως, αυτές οι πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τους να διασώσουν την ευημερία των Κυκλάδων σε κάθε επίπεδο και πώς μπορούμε να γίνουμε εμείς αρωγοί τους;

 

Cyclades Preservation Fund

Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που ιδρύθηκε αρχικά ως φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη βιώσιμων πρωτοβουλιών και την προώθηση της διατήρησης της εξαιρετικής ομορφιάς και της φυσικής αξίας των Κυκλάδων.

 

Στόχος της αποστολής του CPF είναι η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, υποστηριζόμενη από επενδύσεις στο τοπικό περιβάλλον. Οι άνθρωποί του ακούν και βοηθoύν τους κατοίκους των Κυκλάδων με πρωτοβουλίες που οι ίδιοι ξεκινούν, παρέχοντας υποστήριξη και καθοδήγηση για έργα διατήρησης που έχουν ξεκινήσει οι τοπικές κοινωνίες.

 

προστάτες

 

Το Cyclades Preservation Fund είναι μέλος του Conservation Collective, ενός παγκόσμιου δικτύου τοπικών φιλανθρωπικών ταμείων που βασίζεται στην προστασία, τη διατήρηση και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Τα projects του CPF

Τα projects τα οποία αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας αφορούν τη θαλάσσια ζωή, τη βιωσιμότητα, τη βιοποικιλότητα, την τοπική ταυτότητα και την εκπαίδευση. Το CPF γνωρίζει ότι τα νησιά των Κυκλάδων έχουν μια απίστευτη ευκαιρία να εξελιχθούν με βιώσιμο τρόπο για να διατηρήσουν τη μοναδική ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την περιβαλλοντική κληρονομιά τους, διατηρώντας παράλληλα τον εαυτό τους ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Έτσι, έχει ως βασικό στόχο να βοηθήσει στον σωστό σχεδιασμό πολιτικής, να δημιουργήσει συνεργασίες και να υποστηρίξει τη διαχείριση και την ανάπτυξη της περιοχής με πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

 

Αν θες να γνωρίσεις και να στηρίξεις το έργο του Cyclades Preservation Fund, μπορείς να δεις εδώ κάποια από τα προγράμματά του.

 

 

 

Μάθε περισσότερα για το CPF στο www.cycladespreservationfund.org και γίνε κομμάτι του σημαντικού έργου του.

 

Cycladic Identity από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η πρωτοβουλία Cycladic Identity εκπληρώνει το όραμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης να διευρύνει την αποστολή του στις Κυκλάδες,.αναγνωρίζοντας και αγκαλιάζοντας τη δυνατότητά του να συμβάλει θετικά στη ζωή τους και στη διατήρηση της ταυτότητάς τους. 

 

Λειτουργώντας ως πλατφόρμα προσέλκυσης και κατανομής πόρων,.το Cycladic Identity επιθυμεί να υποστηρίξει την προστασία της πλούσιας κληρονομιάς των Κυκλάδων και να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες,.με απώτερο σκοπό τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μοναδικής Κυκλαδικής ταυτότητας

 

 

Ο πολιτισμός που συναντά κανείς στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ιστορικές δομές,.η μοναδική βιοποικιλότητα που χαρακτηρίζει την τοπική χλωρίδα και πανίδα, και η ξεχωριστή άυλη πολιτιστική κληρονομιά.που εκδηλώνεται στην καθημερινότητα, αποτελούν αξίες τις οποίες προτεραιοποιεί η πρωτοβουλία Cycladic Identity.

 

Μάθε περισσότερα για το έργο του και πώς μπορείς να το ενισχύσεις στο www.cycladic.gr.

 

 

Δίκτυο Αρχιπέλαγος από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Δίκτυο Αρχιπέλαγος είναι μια πρωτοβουλία για την έρευνα και την τεκμηρίωση της απειλούμενης οπτικοακουστικής κληρονομιάς και της υλικής γνώσης των Κυκλάδων.

προστάτες

Μέσα από δράσεις αποκατάστασης και διατήρησης αρχειακού υλικού, διεπιστημονικά προγράμματα φιλοξενίας (residencies).και δημόσια προγράμματα, αναδεικνύει το κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος ως εργαστήριο επιτόπιας έρευνας και παραγωγής γνώσης,.θέτοντας στο επίκεντρο καίρια κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα της εποχής μας.

 

 

Η ομάδα του οργανισμού, με έδρα τη Σύρο και την Αθήνα,.αποτελείται από άτομα με μεγάλη εμπειρία στη διατήρηση και την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού,.την υλοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων,.καθώς και στη διαχείριση και τον συντονισμό έργων μεγάλης κλίμακας. 

 

Η ίδρυση και τα πρώτα βήματα του οργανισμού “Δίκτυο Αρχιπέλαγος”.έγιναν με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στην προσπάθειά του να ενισχύσει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και στον πολιτισμό.

 

 

Εμημερώσου σχετικά με τις ενέργειες του Δικτύου Αρχιπέλαγος στο www.archipelagonetwork.org

 

Η καρδιά μας ανήκει στις Κυκλάδες! 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath