Home / Fashion  / Η Κατερίνα Γιαννακάκη μάς δίνει tips για τις φετινές τάσεις!

Η Κατερίνα Γιαννακάκη μάς δίνει tips για τις φετινές τάσεις!

Aν υπάρχει ένας άνθρωπος, στον οποίο μπορείς να εμπιστευθείς το στυλ σου, είναι με βεβαιότητα η Κατερίνα Γιαννακάκη.

Ως stylist και wardrobe coach γνωρίζει καλά τις τάσεις, και πώς αυτές μπορούν κάθε φορά να προσαρμοστούν στη δική σου μοναδική προσωπικότητα. Η Κατερίνα Γιαννακάκη είναι μία από τις πιο stylish φιγούρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέσα από το “Your Style Language” επιθυμεί να αλλάξει τη ζωή μας, ξεκινώντας από την ντουλάπα μας, ενώ τα live #stylingmornings έχουν γίνει η αγαπημένη μας πρωινή συνήθεια! Η ίδια μας μίλησε για τις hot τάσεις της φετινής σεζόν, δίνοντάς μας μικρά tips για να τις υιοθετήσουμε δημιουργικά!

 

 

Εξήγησέ μας λίγο πιο αναλυτικά την έννοια του wardrobe coach. Πώς μπορείς να μας βοηθήσεις να αλλάξουμε την ντουλάπα μας;

Ένας wardrobe coach σε βοηθάει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο πράγμα -απολύτως απαραίτητο- είναι να αντιληφθείς ποια είσαι και τι θέλεις να πεις μέσα από την εικόνα σου. Στο δεύτερο στάδιο σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις ό,τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα σου, να καταλάβεις αν σου ταιριάζει το κάθε κομμάτι που έχεις, και πώς μπορείς να φορέσεις το καθένα από αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Τρίτον, σου μαθαίνει να οργανώνεις τη ντουλάπα σωστά, ώστε να είναι λειτουργική και να μπορείς να βρίσκεις τα κομμάτια που χρειάζεσαι. Τέταρτον, σε βοηθάει να καταλάβεις πώς να αγοράζεις σωστά σύμφωνα με τον σωματότυπό σου, τον χρωματότυπό σου, το μήνυμα που θέλεις να εκπέμπεις, αλλά και την ποιότητα του ρούχου. Τελευταίο και σημαντικότερο, σου δείχνει πώς μπορείς να τα συνδέσεις όλα αυτά στην εικόνα σου, αναδεικνύοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

 

 

Από την εμπειρία σου, τι δυσκολεύει τους περισσότερους ανθρώπους να βρουν το στυλ τους; Ποιες είναι οι πρώτες σου συμβουλές, όταν ξεκινάς να δουλεύεις με κάποιον που σε χρειάζεται;

Συνήθως, οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντούν οι περισσότεροι είναι δύο. Η πρώτη δυσκολία έχει να κάνει με την αποδοχή του εαυτού μας. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων, που εστιάζει σε κάτι που δεν του αρέσει επάνω του ή στην κριτική των άλλων γύρω του, και δεν μπορεί να δει τη συνολική εικόνα της μοναδικότητάς του. Το στυλ δεν είναι θέμα κιλών, ούτε επιδιώκουμε την τελειότητα. Αντιθέτως, το στυλ είναι η πηγαία έκφραση της μοναδικότητάς μας και η ανάδειξή της, και αυτό είναι το πιο τέλειο πράγμα στον κόσμο!

Η δεύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι έχει να κάνει με την έλλειψη γνώσης. Ουσιαστικά, κανείς δε μας μαθαίνει πώς να επιλέξουμε σωστά τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Το ίδιο ισχύει και για τις ποιότητες των ρούχων, τι αξίζει δηλαδή να επιλέγουμε και τι όχι. Εξίσου μεγάλο κενό γνώσης υπάρχει στον τρόπο, που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τα κομμάτια, που τελικά επιλέγουμε. Το αποτέλεσμα, συνήθως, είναι μία ντουλάπα γεμάτη με ρούχα, από τα οποία φοράμε ελάχιστα και με τα υπόλοιπα δεν ξέρουμε πραγματικά τι να κάνουμε.

 

 

Τελικά, οι Έλληνες είναι ανοιχτοί στο να πειραματιστούν με το στυλ τους;

Κάποιοι ναι, κάποιοι άλλοι όχι ακόμη, αλλά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την εθνικότητα μόνο. Έχει να κάνει, κυρίως, με το πόσο ανοιχτός είναι ένας άνθρωπος συνολικά σε νέα ερεθίσματα. Κυρίως, όμως, έχει να κάνει με το πόσο έτοιμος είναι κάποιος να δεχτεί βοήθεια από έναν ειδικό, προκειμένου να πειραματιστεί με ασφάλεια προς τη σωστή κατεύθυνση, κι έτσι να κερδίσει κόπο, χρόνο και ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, έχει μεγάλη σημασία να πειραματίζεται κανείς, ώστε να δημιουργήσει το στυλ που τον εκφράζει, μέσα από συνδυασμούς, που πριν, ίσως, να μην τολμούσε να κάνει, ή να μην είχε τη γνώση.

 

 

Ζεις και εργάζεσαι στη Θεσσαλονίκη. Το ότι οι Θεσσαλονικιές ασχολούνται ιδιαιτέρως με το κομμάτι του στυλ, είναι αλήθεια ή μύθος;

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες στη Θεσσαλονίκη αγαπούν πολύ να φροντίζουν τον εαυτό τους και να έχουν μια περιποιημένη εικόνα. Είναι πολύ όμορφο αυτό, γιατί εκτός από ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αποτελεί και μια μικρή πράξη αυτοφροντίδας κάθε μέρα.

 

Τα live #stylingmornings έχουν γίνει πια αγαπημένη συνήθεια. Πώς ξεκίνησαν και τι θέλεις να εκφράσεις μέσα από αυτά;

Τα #stylingmornings μετρούν πια τρία χρόνια! Ούτε εγώ δεν το πιστεύω καμιά φορά. Αυτό το concept ξεκίνησε από την ανάγκη μου να δώσω αξία, να προσφέρω γνώση και έμπνευση γύρω από το styling, την ομορφιά και την αγάπη για τον εαυτό μας. Θεώρησα ότι το live έχει πολύ μεγαλύτερη ζωντάνια από ένα βίντεο. Έχει διάδραση, ενέργεια. Δε φανταζόμουν ότι θα αποκτήσει τόσο φανατικό κοινό, που κάθε Δευτέρα στις εννιά το πρωί θα είναι εκεί, για να μοιραστούμε τόσο όμορφες στιγμές.

 

 

Ποιες είναι οι hot fashion τάσεις της φετινής σεζόν, αλλά και τα δικά σου μικρά tips για να τις υιοθετήσουμε στην ντουλάπα μας;
Χρώμα, χρώμα και πάλι χρώμα!

Είτε σε colour blocking είτε σε prints, το χρώμα φέτος έχει πραγματικά την τιμητική του. Για όποιον φοβάται να το φορέσει σε ένα total look, μπορεί απλά να προσθέσει πινελιές από χρώμα στα αξεσουάρ ή σε ένα ιδιαίτερο top.

 

70s!

Είναι μια τάση που μας επιστρέφει στην ξεγνοιασιά, στη διασκέδαση, στη σύνδεση με τη φύση και τη χαρά. Από τα bohemian look μέχρι της glam καμπάνες, και από τις δίσολες πλατφόρμες μέχρι τις τσάντες Jackie της Gucci, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε αυτή την τάση στην ντουλάπα μας και στην εικόνα μας. Αυτό που χρειάζεται, σίγουρα, είναι λίγο παιχνιδιάρικη διάθεση.

 

Γυμνό

Η σεζόν που διανύουμε εκθέτει πολύ το σώμα μετά από αρκετό καιρό. Από το crop top και τα bralette που αφήνουν την κοιλίτσα έξω, τα σούπερ μίνι που αποκαλύπτουν στο μάξιμουμ τα πόδια, αλλά και τις πολύ λεπτές τιράντες που αφήνουν ελεύθερο το μπούστο και τα χέρια. Extra tip: Κάθε φορά που εκθέτουμε σώμα, είναι καλό να εστιάζουμε σε ένα σημείο. Αυτό αποκτά πολύ μεγάλη δυναμική και δίνει ένα πολύ πιο κλασάτο αποτέλεσμα.

 

 

Μία τάση μέχρι σήμερα που αγάπησες πολύ, και μία που θα ευχόσουν να μην είχε υπάρξει ποτέ;

Κάθε φορά που έρχεται μια νέα σεζόν και μαζί της οι νέες τάσεις, κάνω σαν παιδάκι από τη χαρά μου. Είναι τόσο όμορφο παιχνίδι η μόδα και τόσο δημιουργικό! Γι’ αυτό δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο μία. Κάθε φορά είναι μια πηγή έμπνευσης και ένας τρόπος να συνθέσεις τα ρούχα διαφορετικά. Αν θα ευχόμουν κάτι να μην υπήρχε ποτέ, θα ήταν ίσως η υπερβολική χρήση των logo, και τα κολάν εκτός γυμναστηρίου. Αν και ακόμα κι αυτά μπορούν να γίνουν πολύ στυλάτα υπό προϋποθέσεις.

 

Μία συμβουλή που αφορά το κομμάτι του beachwear και θα μας φανεί πολύ χρήσιμη;

Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα που υπάρχουν στην ντουλάπα μας, είναι καλό και εδώ να έχουμε basic και statement. Άρα σε ό,τι έχει να κάνει με το μαγιό, έχει σημασία να έχουμε ένα μαύρο, ίσως και ένα λευκό, και μετά να έχουμε τα statement μαγιό, που μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα! Εκεί, αν συνδυάσουμε έξυπνα κιμονό, σορτς ή φορέματα παραλίας, μπορούμε να έχουμε ένα σούπερ αποτέλεσμα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Τελευταίο και εξίσου σημαντικό: Το σώμα μας είναι μόνο δικό μας και είναι το σπίτι μας. Ας τολμήσουμε να φορέσουμε αυτό που μας δίνει χαρά κι ας ξεχάσουμε την γνώμη των άλλων.

 

 
Q&Α

Στην τσάντα μου θα βρεις πάντα: Κόκκινο κραγιόν, που είναι κομμάτι του προσωπικού μου brand, και δε βγαίνω από το σπίτι χωρίς αυτό. Το άρωμά μου, γιατί είναι πολύτιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν χρειαστώ τόνωση. Την αντηλιακή μου πούδρα, γιατί είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο.

Φέτος το καλοκαίρι θα με βρεις: Να σχεδιάζω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του “Your Style language” για την επόμενη χρονιά, με (μεγάλα) διαλείμματα, για ήρεμες καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Aν ήμουν ρούχο: Δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν θα ήμουν ένα πράσινο μεταξωτό φόρεμα ή ένα χειροποίητο Chanel ταγιέρ.

To δικό μου, προσωπικό στυλ: Θα το προσδιόριζα ως “elegant creative”. Κρατώντας ως κεντρικό άξονα την κομψότητα και την ποιότητα, μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι και να δημιουργώ εικόνες με έμπνευση την ιστορία της μόδας, την ασιατική κουλτούρα και την κληρονομιά από τις προηγούμενες γενιές. Όλα αυτά με αγάπη προς την καινοτομία, και με το βλέμμα προς το μέλλον.

To motto μου περί μόδας και στυλ: Η αδυναμία σου είναι η δύναμή σου!

 

www.yourstylelanguage.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath