Home / Cozyhome  / Architecture  / Το MonAsty Hotel είναι το νέο βυζαντινό “κόσμημα” της Θεσσαλονίκης

Το MonAsty Hotel είναι το νέο βυζαντινό “κόσμημα” της Θεσσαλονίκης

MonAsty
Το πολυαναμενόμενο MonAsty, Autograph Collection ανοίγει τις πύλες του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το πολυτελές ξενοδοχείο, υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

 

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του το πολυαναμενόμενο MonAsty, Autograph Collection, σε concept και εσωτερικό design από το αρχιτεκτονικό γραφείο Not a Number Architects. Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο έρχεται να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και να προσδώσει σε αυτή έναν διαφορετικό, πολυτελή χαρακτήρα. Το χαρακτηριστικό του design, σε συνδυασμό με το υψηλών προδιαγραφών επίπεδο υπηρεσιών, το καθιστά τον απόλυτο προορισμό διαμονής και high-end διασκέδασης. To πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες -πέντε εκ των οποίων εξοπλίζονται και με εξωτερικό jacuzzi- και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.

 

MonAsty, Autograph Collection

 

Το MonAsty, Autograph Collection βρίσκεται δίπλα στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους, στο σημείο όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με την εσωτερική διακόσμηση, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η όλη φιλοσοφία του σχεδιασμού είναι επηρεασμένη από τη Βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης, που κατάφερε να τη μεταμορφώσει σε μία πόλη με κοσμοπολίτικη κομψότητα και ζωντάνια.

 

“Είμαστε περήφανοι ως επικεφαλής του πρώτου ξενοδοχείου της σειράς Autograph Collection στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης είναι βέβαιο ότι θα το αναδείξουν σε σημείο αναφοράς στον ξενοδοχειακό χάρτη της πόλης”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SWOT Hospitality, κ. Πάνος Κωνσταντινίδης.

 

Design

Με αφετηρία την κληρονομιά της πόλης, στην εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου έχουν αξιοποιηθεί γοητευτικά ρετρό στοιχεία, συνδυασμένα με μοντέρνες λεπτομέρειες. Τα 100 δωμάτια εμπνέουν τους επισκέπτες με το βυζαντινό τους χαρακτήρα, τις αψιδωτές πόρτες και τις κομψές καλλιτεχνικές δημιουργίες.

 

MonAsty, Autograph Collection

 

Την τιμητική του στο interior design έχει το μετάξι, αγαπημένο ύφασμα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι κοσμούνται με έργα νέων καλλιτεχνών, τα οποία διατίθενται και προς πώληση.

 

 

Γαστρονομία & Διασκέδαση

Το εστιατόριο του MonAsty, Autograph Collection, Botargo, αποτίει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών. Ελληνικές αστικές και μοναστηριακές συνταγές συνδυάζονται με σύγχρονες πινελιές σε highend, comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου. Το μενού συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια εκ των οποίων είναι περιορισμένης κυκλοφορίας.

 

Botargo Restaurant

 

Παράλληλα, στο Samite Lounge all-day gastro bar, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό, brunch, light lunch και εξαιρετικό καφέ το πρωί, καθώς και “ψαγμένα” cocktails, εκλεκτά bites και αποκλειστικά DJ sets & live shows που θα απογειώσουν τις βραδιές της πόλης.

 

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η διασκέδαση αλλάζει “όροφο” με το Ennea rooftop bar. Η ταράτσα παραλαμβάνει τη σκυτάλη, με σκοπό να χαρίζει στους θαμώνες του special events, με την πιο εκπληκτική θέα.

 

Photos by Christos Drazos & Yiorgos Kordakis

www.monastyhotel.com
www.marriott.com
IG: @monasty.hotel

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada