Home / Cozyhome  / Θα’ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη στα Design Hotels

Θα’ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη στα Design Hotels

Στα Design Hotels η άνοιξη μπαίνει φουριόζα, και τα ξενοδοχεία υπόσχονται την πιο μοναδική διαμονή της ζωής μας.

Tην άνοιξη «ανθίζουμε» κι εμείς πλάι στη φύση, αναζητώντας τα μέρη στα οποία μπορούμε να νιώσουμε την αναγέννηση που μας υπόσχεται η εποχή, μια νέα πνοή, μια ανάσα φρεσκάδας στην καθημερινότητα. Οι ανθισμένες διαδρομές μάς βγάζουν σε καταλύματα-μικρούς παραδείσους, γεμάτα από ζωντάνια, χρώματα και στιγμές ευτυχίας που ξεπροβάλλουν… Θα’ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη… 

 

21 Carpenter, Σιγκαπούρη

Εκεί που η ιστορική Chinatown συναντά τη φασαρία του Clarke Quay, ένα τοπόσημο των αρχών του 20ου αιώνα, σε συνδυασμό με μια σύγχρονη επέκταση, σχηματίζει ένα μείγμα από την παλιά και νέα Σιγκαπούρη. Το 21 Carpenter είναι ένα αριστούργημα από ανακυκλωμένα υλικά, εμβλήματα και επιγραφές που επιβίωσαν από το αρχικό κτίσμα, δίνοντας νέα πνοή σε παλιές ιστορίες. Εμπνευσμένο από αυτήν την κληρονομιά, διαθέτει μοντέρνα custom έπιπλα, που ενώνουν τον μοντερνισμό και το Art Deco με τον ασιατικό χαρακτήρα. Ο καλλιτέχνης Richard Hassell έχει δημιουργήσει όμορφα έργα, εμπνευσμένα από την καλλιγραφία, που μεταφράζουν τα συναισθήματα των εργατών που κάποτε κατοικούσαν εδώ, σε κλασική ποίηση.

 

 

Haymarket Hotel, Firmdale Hotels, Λονδίνο

Ένας ζωντανός κόσμος τολμηρών χρωμάτων ξεδιπλώνεται περνώντας την είσοδο του Haymarket Hotel. Στους χώρους του η Kit Kemp επιβεβαιώνει το θεατρικό όραμά της, που βασίζεται στο χαρακτηριστικό μοντέρνο αγγλικό στυλ, μέσα από ταπετσαρίες σε πλούσιες αποχρώσεις και ζωηρά μοτίβα, statement έργα τέχνης και “ντυμένους” με ύφασμα τοίχους, αλλά και κεφαλάρια κρεβατιών με περίτεχνα floral σχέδια. Στο άνετο lobby με τα έπιπλα από ξύλο δρυός, δεσπόζει ένα μεγάλο γλυπτό του Tony Cragg από ανοξείδωτο ατσάλι, ένας εκπληκτικός πίνακας του Βρετανού καλλιτέχνη John Virtue και μια πέτρινη εγκατάσταση από τη Sue Lawty.

 

 

Genji Kyoto, Ιαπωνία

Ένας μυστικός κόσμος γαλήνιων κήπων στην καρδιά του Kyoto μάς συστήνει την ουσία του ιαπωνικού πολιτισμού σε ένα. σύγχρονο αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Τα ειδικά σχεδιασμένα τοπικά έπιπλα, οι λάμπες από χαρτί Washi, η είσοδος με. επένδυση από μπαμπού και τα χειροποίητα σεντούκια tansu, είναι μερικές μόνο από τις μοναδικές λεπτομέρειες που συνθέτουν το ήσυχο σκηνικό στο Genji Kyoto. Εξωτερικά, κοσμούν τους κήπους σαν γλυπτά μια παραδοσιακή κρήνη, ένα μικρό ιερό που βρέθηκε στον χώρο, αλλά και αντικείμενα αντίκες. Οι κήποι αποτελούν φόρο τιμής στο “Teioku. Ichinyo”, την αρχιτεκτονική κατά την οποία ο κήπος και το εσωτερικό συνενώνονται. Όλα τα δωμάτια έχουν γραφική θέα στο ποτάμι και στα βουνά ή στην πόλη.

 

μπαίνει

 

Stamba Ηotel, Γεωργία

Ενσαρκώνοντας τη δυναμική της σύγχρονης Τιφλίδας, το Stamba Hotel είναι μια ζωντανή αντανάκλαση του εκλεπτυσμένου δυναμισμού της πόλης. Η αισθητική είναι ευφάνταστη και βιομηχανική,.όπως το εκλεπτυσμένο ροζ bar με τα έντονα χρώματα και τα bold έπιπλα. Αυθεντικά χαρακτηριστικά έχουν επανατοποθετηθεί, συμβάλλοντας στην απόλυτη απολαυστική εμπειρία του ξενοδοχείου και προσφέροντας ένα εκφραστικό ταξίδι,.μέσα από το vintage και το μοντέρνο. Ο σχεδιασμός του Stamba αναδεικνύει τη βιομηχανική αίγλη του πρώην εκδοτικού οίκου της σοβιετικής. εποχής στη θέση του οποίου βρίσκεται πια το ξενοδοχείο, με νοσταλγικές αναφορές στην έντονη δεκαετία του 1920 και στη λαμπερή δεκαετία του 1930.

 

μπαίνει

 

GombitHotel, Ιταλία

Τοποθετημένο στη διασταύρωση δύο αρχαίων ρωμαϊκών δρόμων, το GombitHotel είναι ένας προορισμός για πολιτιστική. εξερεύνηση. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Gio Pozzi επέλεξε τις αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ, του λιναριού και του γκρι ως βασικούς τόνους. Οι αυθεντικές ξύλινες οροφές εκατοντάδων ετών δημιουργούν μια μοναστηριακή ατμόσφαιρα, που ενισχύεται χάρη στην επιλογή υφασμάτων σε διακριτικούς γήινους τόνους. Το ανακαινισμένο μεσαιωνικό κτίριο έχει διατηρήσει τους αυθεντικούς πέτρινους τοίχους του 13ου αιώνα και τα περίτεχνα σκαλιστά. ξύλινα δοκάρια οροφής, που εκτίθενται σε όλο το εσωτερικό του, δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό.

 

μπαίνει

μπαίνει

 

www.designhotels.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath