Home / Good Life  / Art & Culture  / Εννιά θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις

Εννιά θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη στη Θεσσαλονίκη με εννιά θεατρικές παραστάσεις, που αξίζει να παρακολουθήσετε.

 

Οι θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης γεμίζουν και πάλι! Εννιά θεατρικές παραστάσεις θα γεμίσουν την καθημερινότητά μας με τέχνη και ποικίλα συναισθήματα. Αυτά είναι τα θεατρικά έργα, που σας προτείνουμε για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Check them out!

 

Ο Θεός της Σφαγής

Η μαύρη κωμωδία “Ο Θεός της Σφαγής” κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Φραγκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10, τηλ: 2310 208 007) στις 11 Μαρτίου. Το βραβευμένο έργο της Γιασμίνας Ρεζά είναι σε μετάφραση της Γιώτας Σερεμέτη και του Κώστα Φιλίππογλου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αλεξανδρής, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας και Ευσταθία Τσαπαρέλη. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

o theos tis sfagis

 

Το Καινούργιο Παιδί

Η Κάτια Δανδουλάκη σε έναν εξαιρετικό μονόλογο στην παράσταση “Το Καινούργιο Παιδί”, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν. Αμύνης 2, τηλ: 2310 262051) στις 11 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Τζεμ

Το βραβευμένο έργο “Τζεμ” έρχεται ξανά στο θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, τηλ: 2310 842509) στις 12 και 13 Μαρτίου. Μία συγκινητική και τρυφερή ιστορία σε σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή και μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη. Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Κανελλοπούλου, Στέλλα Κρούσκα και Βασιλίνα Κατερίνη. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Άγουρα Κεράσια

Η θεατρική παράσταση “Άγουρα Κεράσια” ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά, τηλ: 2310 423925) από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου. Ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύουν οι Τάνια Τρύπη και Κωνσταντίνος Καζάκος. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Οι Μάγισσες του Σάλεμ

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί το θεατρικό έργο “Οι Μάγισσες του Σάλεμ” του Άρθουρ Μίλερ. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9 & Βασ. Όλγας 11, τηλ: 2310 819153) στις 8 Απριλίου. Το εξαιρετικό καστ αποτελείται από τους Νικήτα Τσακίρογλου, Άκη Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Ιωάννα Παππά, Γιάννη Καλατζόπουλο και Μελίνα Βαμβακά. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Η Παγίδα

Το Θέατρο Αριστοτέλειον υποδέχεται το αστυνομικό έργο “Η Παγίδα” από την 1η Απριλίου. Τη μετάφραση υπογράφει ο Αντώνης Γαλέος, τη σκηνοθεσία ο Πέτρος Ζούλιας και τη μουσική η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Παίζουν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Τάκης Παπαματθαίου. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Η Σιωπηλή λίμνη

Το βραβευμένο έργο του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα “Η Σιωπηλή Λίμνη” έρχεται στο θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ: 2310 230013) για τρεις παραστάσεις (18-20 Μαρτίου). Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη. Εμνηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

Σιωπηλή Λίμνη

 

Μετάλλαξη

Η θεατρική ομάδα Μαλλιά Κουβάρια παρουσιάζει την επιθεώρηση “Μετάλλαξη” στο θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ: 2310 230013) από τις 30 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά, τηλ: 2310 423925) θα φιλοξενήσει το συγκλονιστικό έργο του Edward Albee, από τις 25 Μαρτίου. Τη μετάφραση υπογράφει η Τζένη Μαστοράκη και τη σκηνοθεσία ο Αντώνης Καραγιάννης. Παίζουν οι Παυλίνα Χαρέλα, Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Αλέξης Κότσυφας και Χρύσα Μπουγιουκλή. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.