Home / Wellness  / Health  / Γκρέιπφρουτ: Ένας ακόμα σύμμαχος για την υγεία μας

Γκρέιπφρουτ: Ένας ακόμα σύμμαχος για την υγεία μας

Γιατί να εντάξω το γκρέιπφρουτ στη διατροφή μου; Πώς θα επωφεληθεί η υγεία μου;

 

Το ιδιαίτερο και όχι τόσο συνηθισμένο φρούτο που ακούει στο όνομα γκρέιπφρουτ ονομάζεται από πολλούς καρπός του παραδείσου. Κρύβει οφέλη για την υγεία και αποτελεί έναν ακόμα διατροφικό σύμμαχο για την ενίσχυση του οργανισμού μας. Τα θετικά που έχει αποδεικνύουν γιατί είναι σημαντικά τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας.

 

Γκρέιπφρουτ

 

Πρώτη και πολύ σημαντική, λόγω της περιόδου που διανύουμε, είναι η ενίσχυση του στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πλούσιο σε βιταμίνη C θωρακίζει τον οργανισμό και τον βοηθάει να προλάβει ή να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες. Οι φυτικές ίνες, ο χαλκός, ο σίδηρος και το ψευδάργυρο συμπληρώνουν την super ομάδα απαραίτητων στοιχειών που περιέχει το γκρέιπφρουτ.

 

Υπάρχουν και δυο πιο συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους το γκρέιπφρουτ συμβάλλει επιδραστικά. Συμβάλλει στη ρύθμιση της ινσουλίνης, ενώ παράλληλα, έχει και την ικανότητα να προλάβει την εμφάνιση πετρών στα νεφρά.

 

Γκρέιπφρουτ

 

Αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να το διατηρήσετε το γκρέιπφρουτ είναι ιδανική προσθήκη στο διατροφικό σας πλάνο. Ένα από τα όργανα του σώματος που θα ενισχυθούν είναι η καρδιά. Τέλος, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και, όπως είναι φυσικό, προσφέρει και ενυδάτωση, κάτι που θα βοηθήσει και την υγεία της επιδερμίδας. 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.