Home / Wellness  / Health  / Πώς θα ενισχύσω τον σίδηρο στον οργανισμό μου;

Πώς θα ενισχύσω τον σίδηρο στον οργανισμό μου;

σίδηρο

Αυτές οι τροφές είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τον σίδηρο στον οργανισμό σας.

 

Ο σίδηρος είναι ένα µέταλλο που εξυπηρετεί πολλές σηµαντικές λειτουργίες, µε κύρια τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς μέσω των ερυθρών αιµοσφαιρίων. Αποτελεί βασικό συστατικό για τον οργανισμό μας και λαμβάνουμε τον σίδηρο από τα τρόφιμα.

 

Σύμφωνα με τον ορισμό της αιματολόγου Ζωής Σαούλη αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικό στοιχείο θεωρείται για την υγεία μας. Η ίδια έχει ετοιμάσει και μία περιεκτική λίστα με τις τροφές, με τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε τον σίδηρο. Επισημαίνει ότι η συνιστωμένη ημερήσια πρόσληψη είναι περίπου 18mg. Ας δούμε τη λίστα με τις τροφές.

 

 

Μεγαλύτερες πηγές θεωρούνται τα οστρακοειδή, το σπανάκι, τα όσπρια και το κόκκινο κρέας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του σιδήρου και θα σας βοηθήσουν να δείτε γρήγορα θετικά αποτελέσματα. Άλλες τροφές που θα βοηθήσουν είναι οι εξής: Κινόα, tofu, μαύρη σοκολάτα, αποξηρωμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά, πατάτες, μανιτάρια, ντομάτες και φράουλες.

Για να μπορέσετε να αυξήσετε την απορρόφησή του, συνδυάστε τις παραπάνω τροφές με άλλες που περιέχουν βιταμίνη C. Μάλιστα, για να ενισχύσετε τον σίδηρο μπορείτε να καταναλώστε και λευκό κρασί ή να προσθέσετε στο φαγητό σας αποξηραμμένα βότανα.

 

 

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις τροφές εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.