Home / Wellness  / Mind  / Διατροφικά tips για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Διατροφικά tips για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Εύκολοι τρόποι για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μέσω της διατροφής.

 

Τους κρύους μήνες του χρόνου και με την πανδημία να είναι παρούσα χρειαζόμαστε περισσότερο ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η άσκηση και η διατροφή είναι οι δυο βασικοί παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να το επιτύχουμε. Παρακάτω θα αναλύσουμε επιστημονικά διατροφικά tips που θα μας εξασφαλίσουν μία σωστή διατροφή και θα θωρακίσουν τον οργανισμό μας.

Καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά για να αποκτήσουμε φυτικές ίνες, που θα εμποδίσουν την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών. Λέμε ναι στα καλά λιπαρά που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση κα καταπολεμούν ασθένειες. Ελαιόλαδο, ψάρια, λιναρόσπορος, ξηροί καρποί και σολομός.

 

 

Μια αγαπημένη συνήθεια που έχει ευεργετικά οφέλη είναι ο καφές και μάλιστα ο στιγμιαίος. Περιέχει αντιοξειδωτικά που τονώνουν την υγεία μας. Παράλληλα, και τα προβιοτικά κάνουν την ίδια “δουλειά”, καθώς σχετίζονται με την καλύτερη ανοσολογική απόκριση και τη μειωμένη νόσηση. Τέλος, η ενυδάτωση διαδραματίζει, φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο. Φροντίστε να καταναλώνετε 1,5-2 λίτρα ημερησίως.

 

Πηγή: Med Nutrition

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Μπακόπουλος

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?