Home / Wellness  / Mind  / Χειμερινή κούραση: Πώς θα την αντιμετωπίσω;

Χειμερινή κούραση: Πώς θα την αντιμετωπίσω;

Τα tips για την αντιμετώπιση της χειμερινής κούρασης είναι πιο εύκολα από όσο φανταζόμαστε.

 

Νιώθεις ότι είσαι συνέχεια κουρασμένος/η; Νιώθεις ότι ο ύπνος δεν σου φτάνει; Υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τη λεγόμενη χειμερινή κούραση. Ρυθμίζοντας ή αλλάζοντας λίγο την καθημερινότητά σου θα δεις μεγάλες αλλαγές στη διάθεση και την αντοχή σου. Αξίζει να το επιχειρήσεις, ειδικά αν πιστεύεις ότι αυτή η συνεχής κούραση που νιώθεις σε εμποδίζει να ανταπεξέλθεις.

 

Ο λόγος που την ονομάζουμε έτσι τη χειμερινή κούραση είναι γιατί συνδέεται με τον καιρό που επικρατεί τη χειμερινή περίοδο και το αίσθημα “αιχμαλώτισης” που νιώθουμε από τους γρήγορους ρυθμούς και τις ευθύνες. Συμπερασματικά, η κούραση μπορεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την όρεξη μας. Νιώθουμε ότι δεν βρίσκουμε νόημα ή ότι δεν είμαστε αρκετά παραγωγικοί. Ότι δεν μας ευχαριστεί κάτι ή ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα γύρω μας.

Προσπαθούμε να βρούμε την αιτία περνώντας ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Βρίσκουμε το θετικό στις καταστάσεις, επενδύουμε στη ψυχική μας ηρεμία και εξέλιξη και αναζητούμε λύσεις για να αλλάξουμε ότι δεν μας ευχαριστεί. Βρίσκουμε τρόπους να αποβάλλουμε το άγχος κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες ή διαλογισμό, επικοινωνώντας με τη φύση ή μέσα από τις επαφές με αγαπημένους μας ανθρώπους.

Χειμερινή κούραση

Πέρα από το κομμάτι της ψυχολογίας θα πρέπει να δώσουμε βάση και σε κάποιες καθημερινές συνήθειες. Φροντίζουμε να κοιμόμαστε σωστά, να τρεφόμαστε σωστά και να εντάξουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη φυσική άσκηση στη ζωή μας. Αρχίζουμε να βλέπουμε τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία και δημιουργικότητα, ώστε να μην αφήσουμε την αίσθηση της κούρασης να μας πάρει από κάτω!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.