Home / Good Life  / Άγιος Βαλεντίνος: Είναι η αγάπη ένα ταξίδι…

Άγιος Βαλεντίνος: Είναι η αγάπη ένα ταξίδι…

paris is for lovers
Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει και οι κρατήσεις για ποικίλους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν πάρει φωτιά!

 

Παρά τους δύσκολους καιρούς και την ολοένα και αυξανόμενη “κοινωνική πίεση” του να ζούμε με βάση τον ορθολογισμό και όχι τον ρομαντισμό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιστέκονται και επιθυμούν να αποδράσουν σε κάποιον ονειρεμένο προορισμό. Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η ιδανική αφορμή για να ταξιδέψεις. Με ποιον; Μα φυσικά με το άλλο σου μισό!

 

Βρες παρακάτω πέντε ονειρεμένους προορισμούς, για να γιορτάσεις κι εσύ με τον αγαπημένο σου τον φετινό Άγιο Βαλεντίνο!

 

Παρίσι

 

paris as a choice for valentines day

 

“We’ll always have Paris”, δηλώνει ο Humphrey Bogart στην Casablanca. Και κάπως έτσι αποχαιρετάει την αγαπημένη του, ξέροντας πως η ανάμνηση του Παρισιού θα τους συντροφεύει για πάντα. Το Παρίσι είναι αναμφίβολα απερίγραπτα όμορφο. Και το μόνο που χρειάζεσαι, όταν έχεις τον έρωτα, είναι μία παραμυθένια πόλη για να τον ζήσεις! Το Παρίσι δρα σαν σκηνικό, που δύσκολα συγκρίνεται. Όταν δε το σκηνικό πληροί και άλλα κριτήρια, όπως αυτά του εκπληκτικού φαγητού, του καλού κρασιού και των αξεπέραστων επιδορπίων -ας μην ξεχνάμε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι-, τότε μιλάμε για έναν προορισμό όνειρο. Και γιατί όχι, ένα όνειρο με πολλή αγάπη! 

Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορείς να κάνεις στο Παρίσι, προκειμένου να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο. Από μία βαρκάδα στον Σηκουάνα έως και ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο. Ωστόσο, μία βόλτα στη Βασιλική Sacré-Cœur με το αγαπημένο σου πρόσωπο, ένα μπουκάλι κρασί, τη συγκλονιστική θέα όλου του Παρισιού και τη μουσική, που ακούγεται από τους αμέτρητους καλλιτέχνες του δρόμου, ίσως να είναι αυτό, που θα σου μείνει τελικά αξέχαστο!

 

Βιέννη

 

vienna for valentines day

 

Στην ταινία Before Sunrise, η Celine δέχτηκε να κατεβεί από το τρένο και να ακολουθήσει τον Jesse σε μια βόλτα στη Βιέννη. Αυτός ο απόλυτα ρομαντικός περίπατος ήταν τελικά η αιτία, για να γίνει το “κλικ” ανάμεσά τους. Μήπως, λοιπόν, να κάνεις κι εσύ έναν περίπατο στην ονειρεμένη πόλη; Η Βιέννη φιλοξενεί τον περίφημο, αμφιλεγόμενο και έντονα συγκινητικό πίνακα του Gustav Klimt “The Kiss”.

Ο Άγιος Βαλεντίνος, λοιπόν, σε καλεί να ταξιδέψεις στα γραφικά της σοκάκια, να κάνεις μία βόλτα στο Prater, το διάσημο Luna Park της, και, γιατί όχι, να δώσεις κι εσύ ένα φιλί, που θα ζήλευε ακόμα και o Klimt, στη ρόδα με τη μαγευτική θέα, όμοιο με αυτό του Jesse και της Celine! Ο ρομαντισμός στη Βιέννη, όμως, δεν τελειώνει εδώ! Μια βόλτα στον Παλαιό Δούναβη με το καράβι, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι Prosecco, είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία!

 

Βενετία

 

 

Η Βενετία δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τους προορισμούς για τον Άγιο Βαλεντίνο. Φαντάσου να στέκεσαι στη Γέφυρα των Στεναγμών στις 14 Φεβρουαρίου, παρέα με την αγάπη σου και να βλέπεις τις γόνδολες να πηγαινοέρχονται. Η Ιταλία έρχεται πρώτη σε ότι αφορά τον ρομαντισμό και είναι μια εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσεις. Ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα ρομαντικός, τα μαγευτικά κανάλια δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Και για να απολαύσεις την εμπειρία σου στο μέγιστο, κάνε αυτό που κάνουν οι Ιταλοί. Ζήσε το απόλυτο dolce far niente. Δηλαδή, απόλαυσε τη γλύκα του να μην κάνεις τίποτα παραπάνω από το να ζεις στη στιγμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο έρωτας -έτσι κι αλλιώς- είναι αρκετός για να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα σε μία απλή μέρα! Αφουγκράσου τα κανάλια και τους ήχους των γλάρων και ζήσε την κάθε στιγμή!

 

Μονεμβασιά

 

monemvasia for valentines day

 

Στην καστροπολιτεία της Ελλάδας, όλα τα όνειρα μοιάζουν να βγαίνουν αληθινά. Όταν πρωτοαντικρίσεις τη Μονεμβασιά, μάλλον δε θα σου κάνει εντύπωση. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού, αυτό που θα δεις αρχικά, είναι ένας βράχος περιτριγυρισμένος από θάλασσα και μία λεπτή λωρίδα γης ως μόνη σύνδεσή του με τη στεριά. Αυτό είναι ίσως και το μαγευτικό της υπόθεσης, αφού δε θα περιμένεις όσα θα αντικρίσεις άπαξ και περάσεις την πύλη της! Λιθόστρωτα καλντερίμια, καλοδιατηρημένα αρχοντικά και φυσικά το Επάνω Κάστρο και η πανοραμική θέα στο Μυρτώο πέλαγος υπόσχονται να σου κόψουν την ανάσα! Η γιορτή των ερωτευμένων θα σου μείνει αξέχαστη, αν επιλέξεις να την επισκεφτείς!

 

Καρπενήσι

 

karpenisini for valentines day

 

Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να σου μείνει αξέχαστος, επιλέγοντας και το Καρπενήσι! Αν, μάλιστα, εσύ και το ταίρι σου αγαπάτε την περιπέτεια, τότε αποτελεί την ιδανική επιλογή για την περίσταση. Οι φυσικές του ομορφιές και τα ατελείωτα μονοπάτια του θα ξυπνήσουν το μικρόβιο της εξερεύνησης μέσα σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να επισκεφτείς το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς και να δεις τους υπέροχους φυσικούς καταρράκτες! Μία εξίσου καλή επιλογή είναι να επισκεφτείς το χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καρπενήσι. Αν είσαι τυχερός και είναι ντυμένο στα λευκά εκείνη τη μέρα, τότε η ομορφιά του θα είναι αξεπέραστη!

 

Και να θυμάσαι, ο έρωτας ανθίζει παντού, όμως, το ταξίδι είναι η βιταμίνη, που του δίνει διάρκεια!

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights