Home / Fashion  / Η Iris Van Herpen θα τιμηθεί με ειδική έκθεση στο Παρίσι

Η Iris Van Herpen θα τιμηθεί με ειδική έκθεση στο Παρίσι

Το Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι θα στήσει μία έκθεση με θέμα το έργο της Iris Van Herpen.

 

 Iris Van Herpen

Earthrise collection AW21

 

Μία από τις πιο γνωστές και πρωτοπόρες σχεδιάστριες, η Ολλανδή Iris Van Herpen, γιορτάζει 15 χρόνια φανταστικού και πρωτοποριακού έργου. Με αφορμή την επέτειο του οίκου, το Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι αποφάσισε να τιμήσει την σχεδιάστρια. Οργανώνει μία ειδική αναδρομική έκθεση με θέμα την πολυετή και ιδιαίτερη πορεία της. Γνωστή για τις απόκοσμες δημιουργίες της και για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Κοπές με laser, 3D printing και ηλεκτρομαγνητική ύφανση.

 

 Iris Van Herpen

 Meta Morphism collection AW22

 

Στην έκθεση που διοργανώνει το μουσείο θα περιλαμβάνονται πάνω από 100 σχέδια της Iris Van Herpen, τα οποία θα συνοδεύονται από έργα σύγχρονης τέχνης. Video, φωτογραφίες και εκθέματα φυσικής τέχνης θα πλαισιώνουν την έκθεση. Ο καλλιτέχνης Salvador Breed σχεδίασε ένα soundtrack αποκλειστικά για την παρουσίαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ταλαντούχα σχεδιάστρια γίνεται αντικείμενο εκθέσεων. Τα έργα της έχουν ταξιδέψει σε μουσεία στην Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ατλάντα και το Τορόντο.

 

Roots of Rebirth Collection SS21

 

“Από micro σε macro, η έκθεση αμφισβητεί τη θέση του σώματος στο διάστημα, τη σχέση του με τα ρούχα και το περιβάλλον, το μέλλον σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως”, ανέφερε το μουσείο σε δήλωση.

 

Sensory Seas Collection SS20

 

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Παρίσι από τις 29 Νοεμβρίου του 2023 μέχρι και τις 28 Απριλίου του 2024.

Shift Souls Collection SS19

 

All photos source Iris Van Herpen Official site

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.