
Το εστιατόριο “Το Μανιτάρι” είναι ένα από τα must visit μέρη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν περιβάλλον ιδιαίτερο, ζεστό και φιλόξενο, όπου πέρα από τις απίστευτες γεύσεις, θα σας κερδίσουν και οι άνθρωποι.
Η ανάγκη του ιδιοκτήτη Γιάννη Ζιάγκα για την δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου, με έμφαση στο interior design και στη σωστή εξυπηρέτηση των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την αγάπη του βραβευμένου consultant chef Δημήτρη Παμπόρη για την ανάδειξη των Ελληνικών προϊόντων και της Ελληνικής γαστρονομίας, έκαναν το πάντρεμα για την γέννηση του εστιατορίου “Το Μανιτάρι” πριν από 7 χρόνια. Η κάρτα του ανανεώνεται διαρκώς, εμπλουτίζεται από πιάτα που συνοδεύουν την κάθε εποχή του χρόνου και εκτελείται άψογα από τον καταξιωμένο chef Λεωνίδα Παντσιούκα. Με μία, επίσης, ανανεωμένη λίστα κρασιών μας υποδέχεται αυτό το χειμώνα, με επιλογές από τους καλύτερους Ελληνικούς αμπελώνες.
Must Taste!
Δοκιμάστε σαν ορεκτικό οπωσδήποτε την Φάβα Σαντορίνης, με αυγό ποσέ και κρούστα πάνκο, Prosciutto Di Parma, ψητά σπαράγκια και άρωμα τρούφας, ενώ οι ταλιατέλες µε µανιτάρια porcini Γρεβενών, κρέµα, λευκό κρασί και θυµάρι θα σας καταπλήξουν.
Οι λάτρεις του ψαριού μην παραλείψετε να γευτείτε το φρέσκο μυλοκόπι γιουβέτσι με κριθαρότο, μαγειρεμένο στο ζωμό του με μάραθο και πράσινο λεμόνι!
Tέλος ένα old time classic πιάτο που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως, επιστρέφει για τον φετινό χειμώνα: Πανσέτα, σιγοψημένη με πορτοκάλι, μέλι και γλυκάνισο, κόκκινη κολοκύθα τουρσί και πουρέ γλυκοπατάτας με πράσινο λεμόνι!
Το Μανιτάρι
Θ. Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
RSVP: 2310 415289
Facebook: manitarirestaurant