Home / Good Life  / Art & Culture  / Το πρώτο έργο τεχνητής νοημοσύνης για luxury brand από τη Bulgari

Το πρώτο έργο τεχνητής νοημοσύνης για luxury brand από τη Bulgari

Το high fashion brand κοσμημάτων Bulgari συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Refik Anadol για να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό έργο τέχνης στο Μιλάνο.

 

Το παγκοσμίου φήμης brand κοσμημάτων, Bulgari, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πολυβραβευμένο καλλιτέχνη Refik Anadol και δημιουργούν το πρώτο έργο τέχνης που σχεδιάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη για ένα luxury brand. Εμπνεύστηκαν από την έννοια της μεταμόρφωσης και ενσωμάτωσαν το σήμα του φιδιού της Bulgari.

 

 

Το πολυαισθητικό γλυπτό δεδομένων Serpenti Metamorphosis γιορτάζει την ομορφιά της φύσης, μέσω της επεξεργασίας και μετασχηματισμού δεδομένων με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης. Το έργο τέχνης έχει τη δυνατότητα να μάθει τι είναι ένα λουλούδι, τα χρώματα, τα σχέδια και τα σχήματά του, στη συνέχεια να ονειρευτεί κάποια και να προσφέρει μια εναλλακτική πραγματικότητα της φύσης. Μιμείται τη φύση στις υφές και στο άρωμά της.

 

 

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε πάνω από 120.000 εικόνες φιδιού, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μια ψηφιακή αναπαράσταση ερπετού, ως σύμβολο της αιώνιας ζωής. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ πρωτοποριακό και καινοτόμο digital έργο που συνέθεσε 200 εκατομμύρια πραγματικές εικόνες για να δημιουργήσει νέα λουλούδια και νέα φύση, που ίσως υπάρχουν στο μέλλον.

 

 

Η νέα αναγέννηση της φύσης, όπως την ονομάζει ο καλλιτέχνης, έχει και μια ακόμα προσθήκη στη συναισθηματική διάσταση της. Το πρώτο άρωμα με φαντασία τεχνητής νοημοσύνης με τίτλο Rainforest. Ένα εντυπωσιακό και ονειρεμένο υπερθέαμα που βρίσκεται στο Μιλάνο και πρόκειται να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις.

 

 

 

www.bulgari.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.