Home / Wellness  / Health  / Τι έχουν να πουν οι σκάλες για την υγεία της καρδιάς μας;

Τι έχουν να πουν οι σκάλες για την υγεία της καρδιάς μας;

Oι σκάλες είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας δείκτης για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς μας.

 

Υπάρχει απλός τρόπος για να ελέγξουμε τη σωστή λειτουργία και υγεία της καρδιάς μας; Ναι! Σύμφωνα με έρευνα, που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC), η αλήθεια κρύβεται στις… σκάλες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, αν ανεβείτε τέσσερις ορόφους σκαλιά σε λιγότερο από ένα λεπτό, τότε η καρδιά σας είναι γερή και δυνατή!

 

Τι μας λένε οι σκάλες;

Σύμφωνα με όσα λέει ο συγγραφέας της μελέτης, Dr. Jesús Peteiro (καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο A Coruña στην Ισπανία), αν χρειάζεται κανείς περισσότερο χρόνο από ενάμισι λεπτό για να ανέβει τα σκαλιά 4 ορόφων, τότε καλό θα ήταν να εξετάσει την υγεία της καρδιάς του.

Αυτή η ιδέα προέκυψε, προκειμένου να βρεθεί μια απλή και φθηνή μέθοδος για την αξιολόγηση της υγείας της καρδιάς. Η μελέτη ολοκληρώθηκε έπειτα από δοκιμές άσκησης σε εργαστήριο και αποδείχθηκε ότι είναι μια μέθοδος με ασφαλή αποτελέσματα.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε για την καρδιά μας;

Υπάρχουν κάποια πράγματα, που όλοι μπορούμε να κάνουμε για την υγεία της καρδιάς μας.

 

  • Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη Κ, η οποία έχει συνδεθεί με τη μακροζωία. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που εμφάνιζαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Κ ήταν αντιμέτωποι με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου. Η βιταμίνη Κ1 παράγεται από τα ανώτερα φυτά και τα φύκη, ενώ οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της βρίσκονται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, κ.ά.) Είναι γνωστή για τον σημαντικό ρόλο της στη φυσιολογική πήξη του αίματος, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή παραγόντων που συντίθενται στο ήπαρ. 

 

 

  • Κάντε διαλογισμό! Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη από το Veterans Affairs Research Communications, είναι άμεση η σύνδεση ανάμεσα στον διαλογισμό και στον χαμηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων. Inhale, exhale!

 

 

  • Eπιλέξτε τη μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά, κ.ά. Όλες αυτές οι ομάδες τροφών έχουν συνδεθεί με χαμηλότερες συγκεντρώσεις  φλεγμονωδών βιοδεικτών. Άρα, μειώνοντας τις φλεγμονές, μειώνετε την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων.

 

  • Κοιμηθείτε αρκετά. Όταν κοιμόμαστε η καρδιά μας ξεκουράζεται. Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, οι ενήλικες που ακολουθούν μια σωστή ρουτίνα ύπνου, αντιμετωπίζουν 42% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath