Home / Family  / Παχυσαρκία: Νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τους γονείς!

Παχυσαρκία: Νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τους γονείς!

παχυσαρκία

Σε 10 κέντρα υγείας στην Αττική εφαρμόζεται ένα πολιτικό πρόγραμμα για ενημέρωση των γονέων σχετικά με την παχυσαρκία, παρέχοντας και τρόπους αντιμετώπισης.

 

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα έχει στόχο να εντοπίσει όσες οικογένειες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο παχυσαρκίας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων, οι γονείς εκπαιδεύονται για να αναπτύξουν δεξιότητες που θα χαρίσουν στην οικογένεια περισσότερα και ποιοτικότερα χρόνια. Εφαρμόζεται σε 10 κέντρα υγείας στην Αττική και κάθε γονιός μπορεί να συμμετάσχει εφόσον το επιθυμεί! Αφού συμπληρώσουν το κατάλληλο ερωτηματολόγιο προχωρούν στις εξετάσεις που απαιτούνται.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η παχυσαρκία στη χώρα μας είναι ένα ανησυχητικό γεγονός. Οι οικογένειες που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κίνδυνο θα ξεκινήσουν ένα συμβουλευτικό πρόγραμμα πρόληψης. Θα μάθουν οι γονείς πως και ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουν. Καθώς και ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουν, τις οποίες θα μεταδώσουν έπειτα στα παιδιά τους. παιδιά τους. 

 

παχυσαρκία

Μέσα από μία ψηφιακή εφαρμογή υγείας για κινητά τηλέφωνα οι ασθενείς και οι επαγγελματίες θα έχουν μία αναλυτική ενημέρωση της οικογενειακής κατάστασης. Παρακολούθηση της διατροφής, σχεδιασμός γευμάτων, παροχή υποστήριξης και άλλες υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο και οι δυο πλευρές θα έχουν αμεσότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Μία ολιστική φροντίδα για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την παχυσαρκία.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.