Home / Good Life  / Παράξενα μέρη στον πλανήτη για να τα εξερευνήσεις! (Part 2)

Παράξενα μέρη στον πλανήτη για να τα εξερευνήσεις! (Part 2)

Σε όλον τον πλανήτη υπάρχουν πολύ παράξενα μέρη, που γοητεύουν με την ιδιαίτερη μορφολογία και τα σχεδόν απόκοσμα τοπία τους.

H αναζήτηση για τα πιο παράξενα μέρη στον πλανήτη συνεχίζεται. Αυτά τα μοναδικά από κάθε άποψη σημεία πάνω στη Γη μάς γοητεύουν και μας γεννούν το ενδιαφέρον να τα δούμε από κοντά. 

 

Αυτά τα μοναδικά ταξίδια έχουν ήδη μπει στην travel list και ανυπομονούμε.να τα εξερευνήσουμε ένα προς ένα! Εσείς;

 

Λίμνη Χίλιερ, Αυστραλία

Η εντυπωσιακή λίμνη βρίσκεται στη Δυτική Αυστραλία και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το έντονο ροζ χρώμα. της, που σύμφωνα με τους επιστήμονες προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος φυκιών εντός της. Αν και τα νερά της δεν είναι επικίνδυνα, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στους  επισκέπτες.

 

πλανήτη

 

Aυτο το εντυπωσιακό μέρος βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν της Κίνας και θυμίζει κάτι από τα δικά μας Μετέωρα,. φυσικά με τεράστιες διαφορές στο μέγεθος.  Το τελεφερίκ είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τις κορυφές των βράχων. Όπως σε καθετί παράξενο, έτσι και το Όρος Τιανζί έχει συνδεθεί με πολλούς θρύλους.

 

πλανήτη

 

H Λίμνη με τις βούλες (Spotted Lake)

Η Spotted Lake ή Lake Khiluk  βρίσκεται βορειοδυτικά του Osoyoos στην κοιλάδα Okanagan της Βρετανικής. Κολούμπια στον Καναδά, κάθε καλοκαίρι χάνει το μεγαλύτερο μέρος του νερού της που εξατμίζεται, και εκατοντάδες τεράστιες κίτρινες, πράσινες και γαλάζιες κηλίδες εμφανίζονται στην επιφάνειά της. Οι πολύχρωμες κηλίδες είναι αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό, όπως ασβέστιο, θειικά άλατα νατρίου και θειικό μαγνήσιο, που καταλήγουν στο νερό με τη βροχή. Η Spotted Lake θεωρείται ιερός τόπος εδώ και αιώνες,.ενώ οι αυτόχθονες θεωρούσαν τα νερά της ιαματικά.

 

πλανήτη

 

Κρατήρας Νταρβάζα

Ο Κρατήρας Νταρβάζα, γνωστός ως Πύλες της Κολάσεως,.είναι κοίτασμα φυσικού αερίου που κατέρρευσε μέσα σε ένα σπήλαιο κοντά στη Νταρβάζα του Τουρκμενιστάν. Δεν έχουν ανακαλυφθεί ακριβή αρχεία για το πώς αναφλέγεται ο κρατήρας και ορισμένα γεγονότα αμφισβητούνται. Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες είναι ότι οι Σοβιετικοί γεωλόγοι το.έκαψαν σκόπιμα το 1971 για να αποτρέψουν την εξάπλωση του αερίου μεθανίου και θεωρείται ότι έκτοτε καίγεται συνεχώς. Ο κρατήρας αερίου έχει έκταση 5.350 τ.μ. Έχει γίνει δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και η γύρω περιοχή είναι  δημοφιλής για κάμπινγκ στην έρημο.

 

πλανήτη

 

Vinicunca, το βουνό ουράνιο τόξο

Το Vinicunca είναι το πιο πολύχρωμο βουνό στον κόσμο. Βρίσκεται στις Περουβιανές Άλπεις,.κοντά στο ιερό βουνό Ausangate, σε υψόμετρο 5.200 μέτρων. Λόγω των απίστευτων χρωμάτων που συναντά κανείς στην επιφάνειά του, το National Geographic το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στα 100 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του. Η ονομασία του βουνού σημαίνει “το βουνό των επτά χρωμάτων”. και η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στην ύπαρξη μεταλλικών στοιχείων στο υπέδαφος,.τα οποία αποκαλύφθηκαν με το λιώσιμο των πάγων, που προξένησε η αύξηση της θερμοκρασίας. 

 

 

Aν θες να ανακαλύψεις κι άλλα παράξενα μέρη του πλανήτη ρίξε μια ματιά στο Part 1.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath