Home / Family  / Παιδιά, δίνουμε και πάλι ραντεβού στα μουσεία μας!

Παιδιά, δίνουμε και πάλι ραντεβού στα μουσεία μας!

Για μία ακόμη φορά δίνουμε ραντεβού στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, για εργαστήρια και δημιουργικές ασχολίες που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης μάς έχουν συνηθίσει σε μοναδικές δραστηριότητες, που φέρνουν τα παιδιά κοντά στην Τέχνη, μέσα από την αληθινή διασκέδαση! Αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά και οι Τετάρτες μέχρι τον Απρίλιο αποκτούν ενδιαφέρον, με ένα απλό ραντεβού στα μουσεία μας!

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου)

Αποτελεί την εκπαιδευτική δράση της περιοδικής έκθεσης “Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας” και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Το εργαστήρι θα είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία, όπου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι παιδιά με αναπηρία και χωρίς μπορούν να παίξουν μαζί με τη βοήθεια των γονέων ή των συνοδών, μέσα από παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα ώστε να υπάρξει συνεργασία και συνύπαρξη.

 

 

Η περιοδική έκθεση “Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας” συνίσταται στην ομώνυμη εγκατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε από τον ιστορικό και θεωρητικό της αρχιτεκτονικής David Gissen, την ιστορικό τέχνης Jennifer Stager και την αρχαιολόγο-ιστορικό αρχιτεκτονικής Μάνθα Ζαρμακούπη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2021 στη Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

 

 

Το εργαστήρι έχει διάρκεια δύο εκπαιδευτικών ωρών με 15 λεπτά διάλειμμα ενδιάμεσα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ  για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Ηλικία παιδιών: 4-12 ετών

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (για κάθε παιδί επιτρέπεται ένας συνοδός)

Έναρξη προγράμματος: 12:00

Λήξη προγράμματος: 13:45

Δήλωση συμμετοχής: Τ. 2313 310 201 από Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 14:00 ή μέσω της πλατφόρμας Eventbrite.

 

www.amth.gr

 

Πρωινά Κυριακής στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης- Βόλτα στον Κόσμο με μια Μάσκα (Κυριακή 25 Φεβρουαρίου)

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει μία ακόμη Κυριακάτικη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Φορέστε την αποκριάτικη στολή σας και ελάτε στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης!

 

Ποια είναι τα πιο φημισμένα καρναβάλια στον κόσμο; Παίξτε με αποκριάτικα παιχνίδια από κάθε γωνιά της γης,

μεταμφιεστείτε και δημιουργήστεμοναδικές μάσκες!

 

 

 

Ώρα: 10:30π.μ για παιδιά 2-4 ετών με συνοδό και 12:00μ.μ για παιδιά 4-11 ετών χωρίς συνοδό

Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ ανά παιδί και 1 ευρώ ανά συνοδό

 

Υποχρεωτική Κράτηση Θέσης:  Τ.2310913047, [email protected]

 

paidikomouseio.gr

 

Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (κάθε Τετάρτη).

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη λειτουργία των εργαστηρίων φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

 

Μέχρι και τον Απρίλιο, κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-7.30 μ.μ., το Μουσείο θα υποδέχεται τους μικρούς βιβλιόφιλους με ένα διαφορετικό βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας που θα οδηγεί τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας! Εισηγήτρια των  εργαστηρίων είναι η Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός MSc.

 

 

Η ανάγνωση βιβλίων δεν είναι πολυτέλεια, είναι αγάπη, γνώση, ασφάλεια, ενσυναίσθηση, συντροφιά, εξερεύνηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία! Η λειτουργία των εργαστηρίων έχει διττό στόχο: να αγαπήσουν τα παιδιά την ανάγνωση λογοτεχνίας και το μουσείο, ως χώρο ιστορικής γνώσης και ψυχαγωγίας. Αποσκοπεί στη συγκρότηση μιας κοινότητας ενεργών αναγνωστών/-τριών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας 5-10 ετών, που θα αποκτήσουν αναγνωστικές δεξιότητες και θα καλλιεργήσουν αναγνωστικά κίνητρα (reading engagement) για τη λογοτεχνική απόλαυσηκαι τη μάθηση, αλλά και στη δημιουργία κριτικών αναγνωστών/-τριών (μελλοντικά ενεργών πολιτών), που θα δημιουργούν πρωτότυπο συγγραφικό έργο μέσα σε ένα μουσειακό περιβάλλον, ως θαυμαστό σκηνικό πραγματικών και φανταστικών ιστοριών και, τελικά, στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα σε ένα ελκυστικό πολιτιστικό πλαίσιο εκπαίδευσης.

 

Μέσα από ένα επιστημονικά δομημένο και πρωτότυπο πρόγραμμα δράσεων, κατάλληλο για την ηλικία, την ιδιοσυγκρασία και τις ανάγκες των παιδιών, ανακαλύπτουν τα μυστικά μηνύματα που κρύβουν τα βιβλία,  βουτούν στα χρώματα της Τέχνης, στη μαγεία του θεάτρου και του κινηματογράφου, πειραματίζονται με ψηφιακά παιχνίδια γραφής και σκίτσου, ενώ γνωρίζουν από κοντά συγγραφείς και εικονογράφους!

 

O αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες- Κρατήσεις: Τ. 2310229778, [email protected]

 

imma.edu.gr

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath