Home / Family  / Ο Απρίλιος στο Μουσείο Συναισθημάτων είναι μαγικός

Ο Απρίλιος στο Μουσείο Συναισθημάτων είναι μαγικός

Το Μουσείο Συναισθημάτων φέρνει την άνοιξη με διαδραστικές δράσεις και εργαστήρια γεμάτα… συναισθήματα! Ο Απρίλιος ξεκίνησε μαγικά!

Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει Μουσείο Συναισθημάτων; Αν, όχι, ήρθε η ώρα να το γνωρίσετε, αφού οι μοναδικές δράσεις του για τον Απρίλιο θα ζεστάνουν την καρδιά κάθε παιδιού.

 

Λίγα λόγια για το Μουσείο Συναισθημάτων

Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα, ένα μουσείο για την εξερεύνηση και δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων, μέσα από την τέχνη, τα παραμύθια και το παιχνίδι με τα εκθέματα.

 

Στο Μουσείο Συναισθημάτων κάθε έκθεμα είναι ένα μικρό έργο τέχνης, μια δραστηριότητα, ένα παραμύθι, διαθέσιμο στα χέρια μας, για να μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων. Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του HOI “Hands On International” Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών.

 

Ανάμεσα στους βασικούς σκοπούς του είναι να προσφέρει έναν χώρο ασφαλή, ευχάριστο και δημιουργικό, που ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τους. Παράλληλα, ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη, ενώ αποτελεί έναν χώρο δημιουργικής επικοινωνίας, όπου μπορούμε να γνωριστούμε καλύτερα με τα παιδιά μας, με τους φίλους μας, με τον εαυτό μας!

 

H φιλοσοφία του μουσείου

Το Μουσείο Συναισθημάτων προωθεί τη συναισθηματική υγεία και ευζωία μέσα από όλες τις δράσεις του! Οι διαδραστικές εκθέσεις  ενθαρρύνουν τη συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από το παιχνίδι. Σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων. Σχεδιάζει και πραγματοποιεί τα Σαββατοκύριακα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με θέματα που ενθαρρύνουν τη συναισθηματική καλλιέργεια και τη δημιουργική επικοινωνία, αλλά καιετήσια παιδικά εργαστήρια, εξερευνώντας τα μυστικά των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι, τα παραμύθια, το θέατρο, τη σωματική έκφραση, τα εικαστικά.

 

Σε όλα τα εργαστήρια και τα προγράμματα του χρησιμοποιεί τον συμβολικό κόσμο των παραμυθιών, της τέχνης και του παιχνιδιού για να προσεγγίσει τα συναισθήματα.

 

Ο Απρίλιος θα είναι απλά μαγικός στο Μουσείο Συναισθημάτων! Πάμε να δούμε τις δράσεις του:

 

Διαδραστική έκθεση “Στο Παλάτι του Θυμού!”

Μια έκθεση αφιερωμένη στο συναίσθημα του θυμού! Γιατί, όμως, στο συναίσθημα του θυμού; Επειδή ο θυμός μπορεί να κρύβει πολλά διαφορετικά συναισθήματα, μας χαρίζει βοηθητικά μηνύματα για τα όρια και τις επιθυμίες μας, είναι ένα συναίσθημα που νιώθουμε όλοι οι άνθρωποι να μας δυσκολεύει στις σχέσεις μας, αλλά και με δύναμη ικανή να κυμαίνεται από την καταστροφή έως τη δημιουργικότητα.

 

 

Έχει μεγάλη αξία να καλλιεργούμε την ικανότητά μας να δίνουμε τον χώρο και τον χρόνο, που χρειάζεται κάθε φορά ο θυμός μας. Να τον σεβόμαστε και να τον καταλαβαίνουμε, ώστε να μπορούμε να τον μεταμορφώνουμε σε δημιουργική δύναμη που θα μας οδηγεί στην ανάπτυξη.

 

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εφήβους αλλά και στους ενήλικες να επεξεργαστούν, να εξερευνήσουν  ευχάριστα και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα, αναγνωρίζοντας  τις παρορμήσεις που προκαλεί ο θυμός στο σώμα μας για να τις αποδεχτούμε και να τις ξεχωρίσουμε από τις πράξεις, αναζητώντας τρόπους να αντιμετωπίζουμε διαφορετικές καταστάσεις συγκρούσεων σαν φυσιολογικό κομμάτι της ζωής, μπαίνοντας σε διαφορετικούς ρόλους για να κατανοήσουμε τα συναισθήματα των άλλων και πολλά ακόμα.

 

 

“Ξεναγήσεις στο Παλάτι του Θυμού!”

Καλωσορίσατε στο Παλάτι του Θυμού! Τα συγκεκριμένα εργαστήρια αποτελούνται από παιχνιδιάρικες ξεναγήσεις στην έκθεση του μουσείου, ώστε μικροί και μεγάλοι να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά του θυμού.

 

Ημερομηνίες:  6 Απριλίου

Ηλικίες: 5-105 ετών

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

 

 

“Η Φύση, Εμείς & τα Συναισθήματα”, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό… Αυτές οι μαγικές κουβέντες που μας παίρνουν από το χέρι και από το εδώ και τώρα και μας μεταφέρουν στον κόσμο του παραμυθιού. Εκεί ακολουθούμε την πορεία των ηρώων, νιώθουμε τα συναισθήματά τους, παρακολουθούμε τις πράξεις τους και τις συνέπειές τους, ώσπου, αν όλα πάνε καλά, να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Η Ιφιγένεια Κακριδώνη μοιράζεται παραμύθια με δέντρα, ζώα και πουλιά με ανθρώπινη λαλιά νεράιδες και ξωτικά…

 

Ημερομηνίες: Κυριακή 7 Απριλίου

Ηλικίες: 5-105 ετών

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ

 

 

“Η Αυτοεκτίμηση μέσα από ένα Παραμύθι”

Στο διαδραστικό έκθεμα “Ο Κόσμος των Παραμυθιών” μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν μέσα σε ένα παραμύθι, ακολουθούν την ηρωίδα στη διαδρομή της, για να ανακαλύψουν την ανεκτίμητη αξία που έχει ο μοναδικός τους εαυτός!

 

Ημερομηνίες: 13, 14 Απριλίου

Ηλικίες: 5-105 ετών

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

 

 

 

“Φοβε-ρές Εξερευνήσεις”

Ο φόβος μας προστατεύει; Μας μπλοκάρει; Μας διασκεδάζει; Ελάτε να παίξουμε μαζί του για να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους μαζί!

 

Ημερομηνίες:  20, 21 Απριλίου

Ηλικίες: παιδία 5+ ετών & ενήλικες μαζί!

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

 

 

“Ο Θησαυρός των Συναισθημάτων”

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στα συναισθήματα. Για να τα εξερευνήσετε και να τα καταλάβετε καλύτερα μέσα από τις αισθήσεις σας! Να τους δώσετεσχήματα, χρώματα, γεύσεις, μυρωδιές… Να τα αγαπήσετε και να αναγνωρίσετε την
πολύτιμη αξία τους. Και κυρίως … για να παίξετε μικροί και μεγάλοι μαζί!

 

Ημερομηνίες: 27, 28 Απριλίου

Ηλικίες: παιδία 7+ ετών & ενήλικες μαζί!

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

 

Στο ww.mce.gr θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις μοναδικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath