Home / Wellness  / Health  / Οι βιταμίνες που όλοι χρειαζόμαστε

Οι βιταμίνες που όλοι χρειαζόμαστε

Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό μας και πώς τις λαμβάνουμε;

 

Οι βιταμίνες είναι ένα από τα πιο βασικά συμπληρώματα και στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Για να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές και να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στην απαιτητική καθημερινότητα πρέπει να φροντίζουμε να τις λαμβάνουμε.

 

⇒ Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Οι βιταμίνες Β είναι αναγκαίες και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, διότι ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τις αποθηκεύσει. Βοηθούν στον μεταβολισμό, την παροχή ενέργειας, λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό, συμβάλλουν στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην ανάπτυξη κυττάρων και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Που τις βρίσκουμε, κυρίως; Κρέας, κοτόπουλο, αυγά, φασόλια, ρεβίθια, θαλασσινά, γαλακτοκομικά, σολομό, πατάτες, αβοκάντο, μανιτάρια και φακές.

 

⇒ Βιταμίνη C: Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα κύτταρα και μας βοηθάει να αποφεύγουμε ή να καταπολεμούμε ασθένειες. Αποτελούν απαραίτητες για τον σχηματισμό αιμοφόρων αγγείων, αρθρώσεων, χόνδρων, μυών και κολλαγόνου. Τέλος συμβάλει και στην αποθήκευση σιδήρου. Εσπεριδοειδή, μούρα, πατάτες, ντομάτες, μπρόκολο και σπανάκι θεωρούνται οι κυριότερες πηγές.

 

⇒ Βιταμίνη D: Η πιο σημαντική συνθήκη για την υγεία των οστών μας. Αν δεν έχουμε αυτή τη βιταμίνη δε θα μπορεί ο οργανισμός να αποθηκεύσει το ασβέστιο. Την λαμβάνουμε κυρίως από την ηλιακή ακτινοβολία. Περιλαμβάνεται σε: δημητριακά, σολομός, σκουμπρί και σαρδέλες.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.