Home / Famous Talks  / Νάντια Μπουλέ: “Θέλω σταθερότητα στην προσωπική μου ζωή”

Νάντια Μπουλέ: “Θέλω σταθερότητα στην προσωπική μου ζωή”

νάντια μπουλέ

Μετά από μία παύση σχεδόν τεσσάρων ετών, η Νάντια Μπουλέ επανέρχεται δυναμικά στην καλλιτεχνική της δράση, συμμετέχοντας στη “Disney 100: The Concert”, την επετειακή συναυλία για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Disney. Λίγο πριν μας ταξιδέψει με τη φωνή της στον κόσμο του ονείρου, μας μιλά για τη μουσική, τα μιούζικαλ, την ευζωία, τη μητρότητα και για τα δύο αγαπημένα της παιδάκια – τη Σεμέλη και το well be!

 

Πώς είναι οι πρόβες, οι προετοιμασίες; Έχεις αγωνία;

Έτσι κι αλλιώς, όταν έχεις να κάνεις με τραγούδια της Disney έχεις ένα σκίρτημα, γιατί “μιλούν” σε όλους με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, με πολύ συναίσθημα. Κάτι “ξυπνούν” μέσα μας! Από την άλλη, είναι και δύσκολα τραγούδια! Αντιμετωπίζουμε, όμως, και μία άλλη δυσκολία… Με τους συναδέλφους από το εξωτερικό, δε θα έχουμε πολύ χρόνο για κοινές πρόβες. Έτσι, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι ο καθένας ξεχωριστά, για να μη χρειαστούμε πάρα πολλές πρόβες, όταν συναντηθούμε. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε από τη Ρουμανία, στις 2 Νοεμβρίου!

 

Στη Νάντια τι “ξυπνούν” τα τραγούδια και οι ταινίες της Disney;

Μία παιδικότητα! Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά να βλέπω στο σινεμά το Lion King και να έχω σπαράξει στο κλάμα. Είναι πάρα πολλές οι ταινίες της Disney που έχω δει και τις έχω λατρέψει. Είναι απίστευτα και τα soundtracks, που τα ακούω και χωρίς να βλέπω την ταινία. Για παράδειγμα, το soundtrack της Παναγίας των Παρισίων είναι από τα πολύ αγαπημένα μου!

Για μένα, όμως, αυτή η συναυλία είναι ακόμη πιο συναισθηματική, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που επανέρχομαι στα καλλιτεχνικά μετά τη γέννηση του μωρού μου. Η τελευταία φορά που έπαιξα κάπου, που τραγούδησα, ήταν στο “Chicago”, το οποίο είχε σταματήσει απότομα και σκληρά λόγω COVID, τον Μάρτιο του 2020. Από τότε, δεν έκανα κάποια παράσταση, γιατί έμεινα και έγκυος, γέννησα, ήθελα να μείνω κοντά στο παιδάκι μου και να μη λείπω τα βράδια. Αυτή η αφορμή, όμως, ήταν πολύ σημαντική – μιλάμε για συναυλίες με τα τραγούδια της Disney ήταν πολύ μεγάλο το δέλεαρ για να επιστρέψω! Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω κι ένα σκιρτηματάκι παραπάνω…

 

 

Έρχεστε και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για δύο παραστάσεις στις 5 Νοεμβρίου και είναι ήδη και οι δύο sold out! Ποιοι θα είναι οι επόμενοι σταθμοί σας;

Μετά το Βουκουρέστι και τη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθούμε την Αθήνα, την Κύπρο και – μάλλον – θα επανέλθουμε στη Θεσσαλονίκη. Ενδέχεται να προσθέσουμε και νέες ημερομηνίες τον Δεκέμβρη… Άλλωστε, Disney και Χριστούγεννα είναι iconic συνδυασμός!

 

 

Από το ξεκίνημά σου ακόμα στο MAD, μέχρι τις πολλές συμμετοχές σου σε μιούζικαλ – ενδεικτικά μόνο θα πω τα “Fame”, “Cabaret”, “Nine”, “Evita”, “Grease”, “Chicago” – και σε συναυλίες, φαίνεται πως έχεις μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Σε συντροφεύει και στην προσωπική σου ζωή;

Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγαλώσει μέσα στη μουσική. Ήμουν μέλος της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, πάντα τραγουδούσα, έκανα μαθήματα… Πάντα ήθελα να υπάρχει στη ζωή μου.

Για μένα, στο μιούζικαλ συνδυάζεται με έναν ιδανικό τρόπο, κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι να ασχοληθώ με αυτό. Το μιούζικαλ σού δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύσεις έναν ρόλο μέσα από τραγούδια, χωρίς να κολλάς στο ρεπερτόριο, επειδή κάθε φορά κάνεις κάτι άλλο. Έχεις την ευκαιρία να πεις καινούργια τραγούδια κι εμένα αυτό με εξιτάρει πάρα πολύ. Αν είσαι τραγουδιστής, έχεις τα τραγούδια σου, τη δισκογραφία σου και συνήθως κινείσαι στο δικό σου ρεπερτόριο – είναι απόλυτα λογικό. Η δυνατότητα που μου δίνεται με το μιούζικαλ να μπαίνω κάθε φορά σε έναν ρόλο και μετά να βγαίνω και να πηγαίνω σε έναν άλλο κι έναν άλλο, αυτή η αλλαγή μου ταιριάζει πολύ. Οπότε συνδυάζει τη μουσική στη ζωή μου με αυτόν τον ωραίο τρόπο, που με κάνει να μη βαριέμαι ποτέ!

Από την άλλη, στην προσωπική μου ζωή δεν τραγουδάω συχνά. Ειδικά σε περιόδους που δεν είμαι καλά ψυχολογικά, δεν έχω διάθεση για τραγούδι. Θέλω ησυχία, παύση, κενό…

 

Είσαι άνθρωπος που επιδιώκεις τις αλλαγές και στην προσωπική σου ζωή ή εδώ χρειάζεσαι σταθερότητα;

Έχω μια πολύ μεγάλη ανάγκη για απόλυτη σταθερότητα στην προσωπική μου ζωή. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις μου, φιλικές ή συναισθηματικές. Και είναι πολύ μεγάλη αυτή η ανάγκη μου, ακριβώς γιατί όλα τα άλλα δε μου αρέσει να είναι σταθερά. Καταρχάς, επειδή έχω ξεκινήσει από μικρή, έχω περάσει από διαφορετικά πράγματα. Αυτό, όμως, πάντα απαιτούσε πολλή δουλειά. Πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω αλλαγές, αλλά μετά από πολλή προετοιμασία. Οπότε, πάντα με θυμάμαι να δουλεύω πάνω σε κάτι καινούργιο, αλλά για να το καταφέρω είχα πάντα ανάγκη το σταθερό προσωπικό πλαίσιο.

Μέσα στον κορωνοϊό, που ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για όλους μας, επειδή δεν ήθελα να με πάρει από κάτω κι επειδή αναγκαστικά δε δούλευα, διάβαζα πολύ και αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με τον διαλογισμό και με τα breathworks. Πήρα certification μέσω διαδικτύου για να μπορώ να τα διδάσκω και μεγάλωσα πολύ τη δραστηριότητα του well be, που είναι ένα wellness portal και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, τελείως διαφορετικό από το καλλιτεχνικό…

 

 

Νομίζω, όμως, πως και το well be το προσεγγίζεις με μια καλλιτεχνική ματιά…

Ναι, γιατί είναι κάτι που δημιούργησα ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου. Είναι ένα δεύτερο παιδάκι μου, που το αγαπώ πάρα πολύ και που μου έχει ανοίξει πολλές και τελείως διαφορετικές πόρτες από αυτές που γνώριζα μέχρι τώρα. Είναι μία παράλληλη διαδρομή με την οποία ασχολούμαι όσο ασχολούμαι και με τα καλλιτεχνικά. Έχω πέσει με τα μούτρα και σε αυτό!

 

Podcasts, συνεντεύξεις με ειδικούς, workouts, συνταγές, ασκήσεις αναπνοών, διαλογισμοίΈχει τα πάντα!

Είναι μια ολιστική προσέγγιση στο wellness. Αυτό είχα στο μυαλό μου ότι ήθελα να κάνω και νομίζω πως στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αυτή τη στιγμή. Μέσω του well be προσπαθώ να επικοινωνήσω το wellness όπως το προσεγγίζω κι εγώ η ίδια. Πιστεύω ότι πρέπει να φροντίζουμε το μέσα μας, όσο και το έξω μας. Υπάρχουν κάποιοι πυλώνες στο wellness, που είναι και οι πιο σημαντικοί: η διατροφή, η κίνηση, η εσωτερική γαλήνη και ισορροπία και η γνώση. Όλους αυτούς τους προσεγγίζουμε μέσα από τα podcasts, τους διαλογισμούς, τη γυμναστική, τις συνταγές και όσο περνάει ο καιρός το “χτίζουμε” όλο και περισσότερο! Και μ’ αρέσει πάρα πολύ!

 

 

Ήταν πάντα κομμάτι της ζωής σου η άσκηση και η διατροφή; Καταλαβαίνω πως πλέον παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου…

Νομίζω πως αυτό έχει να κάνει με το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνεις. Εγώ είχα μάθει με έναν αβίαστο τρόπο να μου αρέσει η κίνηση. Από μικρή έκανα αθλήματα και πάντα μου άρεσε η καλή διατροφή. Όχι με το ζόρι, όμως, ότι έπρεπε υποχρεωτικά να φάω ή να μη φάω κάτι. Είχα μάθει στο σπίτι μου να μου αρέσουν τα φαγητά που είναι θρεπτικά. Οπότε αυτό το κομμάτι υπήρχε και όσο περνούσαν τα χρόνια το έψαχνα κι εγώ περισσότερο.

Αυτό που δεν υπήρχε καθόλου ήταν ο διαλογισμός και το breath work. Με αυτό ήρθα σε επαφή μέσα στην καραντίνα, χάρη σε μια φίλη, που δημιούργησε μία ομάδα επικοινωνίας 10-15 ατόμων και μας προσκάλεσε να κάνουμε ένα “21 days challenge” με διαλογισμό, που υπήρχε ήδη στο διαδίκτυο. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τον διαλογισμό. Το αστείο είναι πως στην αρχή δεν μπορούσα καθόλου! Με εκνεύριζε πάρα πολύ η διαδικασία, δεν μπορούσα να σταθώ ούτε ένα λεπτό σε ακινησία και σε ησυχία!

 

 

Είναι όντως τόσο δύσκολο στην αρχή;

Είναι, γιατί έχουμε συνηθίσει να μας αποσπούν την προσοχή χιλιάδες πράγματα μέσα στην ημέρα. Αν παρατηρήσεις πόση ώρα έχεις την ευκαιρία να μείνεις με τη συγκέντρωσή σου, χωρίς να χτυπήσει το κινητό, χωρίς κάποιος να σου μιλήσει, είναι ελάχιστος ο χρόνος. Και ζούμε σε μια τέτοια κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε, το να πάρεις τον χρόνο σου, να μειώσεις τον θόρυβο και να μείνεις στην ησυχία σου, είναι πια ακόμα πιο δύσκολο. Επέμεινα, όμως, σε αυτό και η αλήθεια είναι ότι, αν ξεπεράσεις αυτήν την πρώτη δυσκολία – που είναι για όλους δυσκολία, εκτός αν είσαι μοναχός στο Θιβέτ (γέλια) – τα οφέλη που θα αποκομίσεις από αυτή τη διαδικασία είναι απίστευτα! Και όσο περισσότερο εμβαθύνεις, τόσο πιο πολύ εκπλήσσεσαι με τα οφέλη.

 

Το ίδιο ισχύει και για τα breathworks;

Φυσικά! Η αναπνοή είναι το πιο βασικό πράγμα, που μας κρατάει στη ζωή. Αν αρχίσεις να την ελέγχεις συνειδητά, ανοίγει πάρα πολλές πόρτες και σωματικά και ψυχολογικά – συναισθηματικά… Σκέψου ότι η αναπνοή είναι το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται σε μία στρεσογόνα κατάσταση. Υπάρχουν, όμως, ασκήσεις που μπορείς να κάνεις πάνω στο πικ του προβλήματός σου, οι οποίες μπορούν να χαμηλώσουν τους παλμούς σου μέσα σε ελάχιστο χρόνο και άρα το στρες στο σώμα σου. Η αναπνοή είναι η πιο εύκολη, άμεση και ανέξοδη δίοδος που έχουμε στο νευρικό μας σύστημα. Είναι σπουδαίο εργαλείο!

 

 

Αυτή τη στάση ζωής προσπαθείς να περάσεις και στην κορούλα σου, τη Σεμέλη; Βέβαια είναι ακόμα μικρούλα, δύο χρονών…

Μπορεί να είναι μικρή, όμως τα παιδιά δε μαθαίνουν με τα λόγια, αλλά με τις πράξεις. Στο σπίτι μας βλέπει να μαγειρεύουμε, βάζει κι αυτή τα χεράκια της και βοηθάει. Επίσης, με βλέπει να κάνω γυμναστική και έχει μάθει να παίρνει το δικό της χαλάκι γιόγκα, έρχεται δίπλα μου, το ανοίγει και σηκώνει ποδαράκια, κατεβάζει ποδαράκια. Αυτό προφανώς και δεν είναι γυμναστική, αλλά είναι η πρώτη επαφή και εξοικείωση που έχει το παιδί με το “Το κάνει η μαμά μου, θα το κάνω κι εγώ”. Οπότε δεν την καθοδηγώ λεκτικά, αλλά προσπαθώ να την έχω σε επαφή με αυτό που κάνω.

 

 

Και η Νάντια τι μαθαίνει από τη Σεμέλη;

Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σύντομα σε αυτή την ερώτηση! Αυτό που σίγουρα μαθαίνω από το παιδάκι μου είναι να θυμίζω στον εαυτό μου να μένω στο παρόν. Όλοι γεννιόμαστε με αυτή τη δεξιότητα, αλλά – δυστυχώς – τη χάνουμε, μεγαλώνοντας. Η Σεμέλη είναι ένα παιδάκι όπως όλα τα άλλα, που την ενδιαφέρει να είναι μέσα στην κατάσταση την οποία ζει. Όταν παίζει, ασχολείται μόνο με το παιχνίδι της και το χαίρεται! Όταν θέλει να κοιμηθεί, την ενδιαφέρει μόνο ο ύπνος της, όταν θέλει να φάει, την ενδιαφέρει μόνο το φαγητό της. Ό,τι κάνει, το κάνει με όλο της το είναι! Δυστυχώς, εμείς – κι εγώ επίσης – καθόμαστε να κάνουμε μια δουλειά και σκεφτόμαστε κάτι άλλο, που έχουμε να κάνουμε την επόμενη στιγμή. Αυτό είναι κάτι που δουλεύω διαρκώς και προσπαθώ να αλλάξω, παίρνοντας παράδειγμα από τη Σεμέλη.

Επίσης, όταν κάνεις ένα παιδί, νομίζω πως πιάνεις τα πράγματα από το μηδέν… Βλέπεις ξανά τον εαυτό σου σαν παιδί. Πολλές φορές κοιτάζω τη Σεμέλη και σκέφτομαι πως είμαι εγώ στη θέση της και νιώθω πως έχω την ευκαιρία να διορθώσω ή να δουλέψω ξανά πράγματα που δεν είχαν λειτουργήσει τόσο καλά στη δική μου παιδική ηλικία. Και το κάνω με τη δική της βοήθεια!

 

Τα όνειρα είναι μια ευχή που κάνει η καρδιά”. Ποιο είναι το δικό σου όνειρο;

Να μεγαλώνω καλά, μαθαίνοντας συνεχώς πράγματα, φροντίζοντας το μέσα μου και το έξω μου, ώστε να μπορεί το σώμα μου να με πηγαίνει εκεί που το μυαλό μου θα θέλει να πάει. Και να είναι καλά οι αγαπημένοι μου άνθρωποι και το παιδάκι μου!

 

Disney 100: The Concert

 

Disney 100 the concert

 

Η ολοκαίνουργια συναυλία που δημιουργήθηκε ειδικά για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Disney και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, για να μας ταξιδέψει με αποσπάσματα από τις πιο αγαπημένες ταινίες της Disney και κλασικά μουσικά θέματα που θα ζωντανέψουν στη σκηνή από μια ορχήστρα 56 μουσικών. Πρωταγωνιστούν τα αστέρια του West End, Ben Forster (The Phantom of the Opera), Louise Dearman (Wicked), Rachel John (Hamilton), Rob Houchen (Everybody’s Talking About Jamie), Andrian Hansel (Guys and Dolls), και η Νάντια Μπουλέ σε διπλό ρόλο, στην παρουσίαση και στο τραγούδι.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας

Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημοσθένης Φωτιάδης

Ensemble: Πάνος Παταγιάννης – Μαρία Παπαδοπούλου – Δανάη Τσιρώνη – Ραφαήλ Κριτούλης

Προπώληση: www.more.com

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin