Home / Family  / Κατοικίδιο αντί για σπίτι ή σύντροφο!

Κατοικίδιο αντί για σπίτι ή σύντροφο!

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι 1 στους 3 Αμερικανούς θα επέλεγε το κατοικίδιό του, αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε αυτό, το σπίτι ή τον/τη σύντροφό του!

 

Όσοι έχουν κατοικίδιο νιώθουν πως ο τετράποδος φίλος τους είναι ισότιμο μέλος της οικογένειάς τους. Αυτή την παραδοχή έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα μελέτη, που διεξήχθη στην Αμερική, με τη συμμετοχή περίπου 2.000 ιδιοκτητών σκύλων και γατών.

 

Πιο συγκεκριμένα, το 33% των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη θα επέλεγε το κατοικίδιό του αντί για το σπίτι του και ένα άλλο 33% θα επέλεγε το κατοικίδιό του παρά τον/τη σύντροφό του!

 

Ένα άλλο 31% αναφέρει ότι αγχώνεται στην πιθανότητα θανάτου του κατοικιδίου τους. Μάλιστα, αυτή η σκέψη τούς προκαλεί μεγαλύτερο άγχος, ακόμα κι από το ενδεχόμενο του θανάτου ενός μέλους της οικογένειας (28%) ή του να πέσουν θύματα εγκλήματος (18%) ή του να αντιμετωπίσουν ένα διαζύγιο (14%). Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι 2 στους 3 (66%) αγχώνονται στην ιδέα ότι το κατοικίδιό τους θα γεράσει.

 

κατοικίδιο αντί για σπίτι

 

Μέσα από τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το OnePoll για την ElleVet Science, ήρθαν στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

 

Το 69% των συμμετεχόντων αναφέρει ότι ανησυχεί πως δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους πόνους και τα προβλήματα του κατοικιδίου του, καθώς αυτό μεγαλώνει. Κατά μέσο όρο, οι κηδεμόνες κατοικιδίων ανέφεραν ότι το πιο ηλικιωμένο ζώο που είχαν ήταν 11 ετών. Επίσης, θεωρούν ως δείγματα γήρανσης την απώλεια όρασης, τα προβλήματα ακοής, το αργό βάδισμα και τον περισσότερο ύπνο.

 

Η αλήθεια είναι ότι, όταν οι κηδεμόνες δίνουν βάση στα σημάδια αυτά, μπορούν να βοηθήσουν τους τετράποδους φίλους τους να παραμείνουν περισσότερο καιρό στη ζωή. Περίπου 1 στα 5 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα (37%) σχεδιάζει να πηγαίνει πιο συχνά το ζωάκι του στον κτηνίατρο, όταν τα σημάδια γήρατος γίνουν πιο εμφανή.

 

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί (47%) μπορεί ακόμα και να διαμορφώσουν ειδικά το σπίτι τους, ώστε να είναι πιο κατάλληλο για το γέρικο ζωάκι τους. Είναι πρόθυμοι να βάλουν ειδικό πλέγμα στις σκάλες ή να χαμηλώσουν τα έπιπλά τους, για να μπορεί το ζωάκι τους να ανεβαίνει πάνω σε αυτά.

 

Το 59% θα σκεφτόταν να δώσει βιταμίνες και συμπληρώματα στο ζωάκι του, όπως ιχθυέλαιο ή φαρμακευτική κάνναβη. Και το 34% θα αγόραζε κάποιο έξτρα κρεβατάκι για να κοιμάται ο τετράποδος φίλος του πιο άνετα.

 

Το 39% δε θα ήθελε να υιοθετήσει άλλο κατοικίδιο, όταν πεθάνει αυτό που ήδη έχει. Ωστόσο, το 44% έχει σκεφτεί να υιοθετήσει ένα άλλο ζωάκι, στην προσπάθεια να “ισοσταθμίσει” τον πόνο της απώλειας του πρώτου.

 

Πηγή: www.studyfinds.org

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin