Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Καλοκαιρινές συνταγές που θα σε δροσίσουν!

Καλοκαιρινές συνταγές που θα σε δροσίσουν!

Ας ξεκινήσουμε μαζί ένα γαστρονομικό ταξίδι! Εξερευνούμε τέσσερεις νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές που θα σε χορτάσουν και θα σε δροσίσουν, προσφέροντας πραγματικά μια αναζωογονητική ανάπαυλα από τη ζέστη του καλοκαιριού!

 

Καθώς το καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά και ο ήλιος έχει κάνει πιο έντονη από ποτέ την παρουσία του, η σημασία της τροφής και της ενυδάτωσης γίνεται ζωτικής σημασίας. Αυτούς τους τόσο ζεστούς μήνες απαιτείται όχι μόνο να ξεδιψάσεις, αλλά και να τροφοδοτήσεις το σώμα σου με θρεπτικά συστατικά. H τροφή έχει τη δυνατότητα να σε ενεργοποιεί, να σε αναζωογονεί και να σε δροσίζει. Μέσω φρέσκων φρούτων και λαχανικών εποχής, μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο, χωρίς να νιώθεις αδύναμος, αφυδατωμένος ή ζαλισμένος. Από τραγανές σαλάτες που ξεχειλίζουν ζωηρές αποχρώσεις μέχρι δροσερά ροφήματα φρούτων, οι επιλογές είναι ατελείωτες. 

 

Buddha Bowl με γαρίδες και κινόα

Η πιο καυτή γαστρονομική τάση του καλοκαιριού. Αυτή η συνταγή με γαρίδες είναι το “must – try” πιάτο της εποχής. Ετοιμάσου για ένα εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων που θα σε κατακτήσει.

Στραπατσάδα

Δεν έχεις μαγειρέψει κάτι. Πεινάς αφόρητα αλλά δεν θέλεις να ανάψεις φούρνο. Ή μήπως… Θέλεις κάτι διαφορετικό για βραδινό πέραν του τοστ; Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το πιάτο.

 

Οσπριοσαλάτα

Κι όμως μπορείς να φας τις φακές, τα φασόλια ή και τα ρεβίθια σου με διαφορετικό τρόπο πέραν του γνωστού! Σε μία δροσερή σαλάτα με αγγουράκι, ντομάτα, πιπεριά και λίγα μυρωδικά, το μέχρι τώρα βαρετό πιάτο με όσπρια μεταμορφώνεται στην απόλυτη καλοκαιρινή πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων.

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Μόλις ξεκίνησαν τα καλής ποιότητας κολοκυθάκια που βρίσκεις στην αγορά και σκεφτήκαμε άλλη μια αγαπημένη συνταγή. Κολοκυθοκεφτέδες του ονείρου! Μπορείς να τους συνδυάσεις με λίγο γιαούρτι δημιουργώντας τον απόλυτο συνδυασμό.

 

Συνταγές άκρως καλοκαιρινές, φτιαγμένες με υλικά εποχής, λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά! Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη γεύση, θρέψη, ενυδάτωση και φυσικά αγνή, καθώς θα την φτιάξεις μόνος σου και θα ξέρεις ακριβώς τι έχεις προσθέσει.

 

Ακολουθήστε τη Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr  για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας,.βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος