Home / Fashion  / Η Iris Van Herpen έδωσε φτερά στην υψηλή ραπτική

Η Iris Van Herpen έδωσε φτερά στην υψηλή ραπτική

Η Iris Van Herpen συνεργάστηκε με την εταιρεία Parley for the Oceans για μια συλλογή που προσγειώθηκε στη γη με περιβαλλοντολογικούς σκοπούς.

 

Η Iris Van Herpen γνωστή για τα τρισδιάστατα ρούχα της και τη δέσμευση της για βιώσιμη μόδα ένωσε τις δυνάμεις της με την Parley for the Oceans και σχεδίασε φορέματα για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από ανακυκλωμένα θαλάσσια απόβλητα που βρίσκονται στις ακτές σε όλο τον κόσμο. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ meaningful συλλογή, της οποίας η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα.

 

 

Στο video τo μοντέλo κάνει skydiving φορώντας τις εντυπωσιακές δημιουργίες σαν να έχει φτερά και προσγειώνεται στη γη με έναν high fashion τρόπο. Καθώς ο αέρας κυμάτιζε τα φορέματα μια αίσθηση ελευθερίας κυριαρχούσε. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια skydiving Domitille Kiger “χόρεψε” στον αέρα με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας, δίνοντας μια φανταστική παράσταση.

 

 

Δε χρειάζεσαι φτερά για να πετάξεις, καθώς η πραγματική ελευθερία κρύβεται μέσα σου, στη δύναμη που κρύβεις, για να ξεπεράσεις τους φόβους και τα όρια σου. Για τη σχεδιάστρια ο άνθρωπος δεν είναι το κυρίαρχο ον στον πλανήτη και επιστήμη και τέχνη φαίνονται να ασπάζονται αυτή τη φιλοσοφία. Η collection είναι εμπνευσμένη από τη γη και τις δραστηριότητες των αστροναυτών και θέλει να μας παρακινήσει να δούμε τη στάση μας προς αυτήν με άλλο μάτι. Η haute couture και το sky diving ενσαρκώνουν τον παραδοσιακό συμβολισμού του πετάγματος, το να αφήσεις στην άκρη όσα σε κρατούν στο έδαφος.

 

 

 

Photos Courtesy: Iris Van Herpen

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.