Home / Wellness  / Health  / Η καλύτερη εποχή για να εντάξεις το αχλάδι στο καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα

Η καλύτερη εποχή για να εντάξεις το αχλάδι στο καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα

Όλα τα οφέλη που κρύβει το αχλάδι, ένα από τα πιο φημισμένα φρούτα του φθινοπώρου.

 

Αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας κρύβει φυσικά το φημισμένο αχλάδι. Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου, και όχι μόνο, που, αν το καταναλώνουμε πολύ συχνά, θα ενισχύσει σημαντικά τον οργανισμό μας. Περιέχει βιταμίνη Α, Β, C και E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Αποτελεί και πλούσια πηγή χαλκού, φωσφόρου, καλίου, σιδήρου, μαγνησίου, νατρίου, ασβεστίου και έχει λίγες θερμίδες.

 

 

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθάει στην πρόληψη αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ συμβάλλει και στην προσπάθεια μείωσης της χοληστερόλης. Ο χυμός του θεωρείται καλό αντιοξειδωτικό, δίνει ενέργεια, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του παχέος εντέρου και βοηθάει στον πονόλαιμο και τη δυσκοιλιότητα.

Βοηθάει στο να διατηρήσουμε τα κόκαλά μας γερά, να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και να καταπολεμήσουμε ιώσεις και γρύπες. Έχει αποδειχθεί ότι έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία της εγκύου και του παιδιού. Γλυκό, ζουμερό και πηγή θετικών στοιχείων το καθιστούν κατάλληλο φρούτο κάθε εποχή του χρόνου!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.