Home / Wellness  / Mind  / Πώς αντιμετωπίζει κανείς την τοξική παραγωγικότητα;

Πώς αντιμετωπίζει κανείς την τοξική παραγωγικότητα;

Νιώθεις ότι κάνεις πολλά πράγματα αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό; Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις αυτήν την τοξική παραγωγικότητα.

 

Για να πετύχουμε τα όνειρά μας και τους στόχους μας, να έχουμε καλή ψυχική υγεία και να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας είναι σημαντικό να νιώθουμε παραγωγικοί. Να κάνουμε και να ανακαλύπτουμε πράγματα, να δίνουμε τη δικιά μας συμβολή και να παθιαζόμαστε με όσα θέλουμε να πετύχουμε. Και γι’ αυτή την κατάσταση, όμως, ισχύει ο χρυσός κανόνας του μέτρου. Η υπερβολή σε αυτήν την περίπτωση ορίζεται ως τοξική παραγωγικότητα.

Κάνουμε συνέχεια πράγματα, αλλά αισθανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι αρκετό. Το μυαλό μας αν ξεκινήσει να γεννά επιθυμίες και σκέψεις  δύσκολα μπορεί να σταματήσει, οπότε δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Με συνεχή και ατομική πνευματική άσκηση θα αρχίσετε να φλιτράρετε ποιες σκέψεις είναι τοξικές και ποιες όχι.

 

Η ζωή χρειάζεται παύσεις, ηρεμία, ξεκούραση, χρόνο που δεν θα κάνεις τίποτα, άδειες, κ.ά. Αν “υπερφορτώσουμε” το σύστημα μας θα έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα μας. Οι στόχοι μας θα απομακρύνονται, όλα θα γίνονται πρόχειρα, θα κουραζόμαστε και δε θα απολαμβάνουμε τίποτα.

Δίνουμε χρόνο και χώρο στον εαυτό μας, αλλιώς όσα και να επιτύχουμε δε θα έχουν νόημα αν δεν είμαστε ψυχικά καλά.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.