Home / Good Life  / Το μεσαιωνικό Εδιμβούργο θα σε ταξιδέψει στον χρόνο!

Το μεσαιωνικό Εδιμβούργο θα σε ταξιδέψει στον χρόνο!

Εδιμβούργου
Αν λατρεύεις την ιστορία, τους μύθους και τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, τότε το Εδιμβούργο είναι ο επόμενος προορισμός σου! Εδώ, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σου όλοι εκείνοι οι θρύλοι που βλέπεις σε ταινίες και σειρές εποχής.

 

Το Εδιμβούργο είναι μία από τις πιο καθηλωτικές πόλεις στον κόσμο. Η μεσαιωνική αύρα, που πλέον συναντάμε μόνο σε παραμύθια, διατηρείται εδώ με τον πιο μοναδικό τρόπο, καθώς δεσπόζει σε κάθε γωνιά της πόλης. Με τα επιβλητικά κάστρα του και τον μύθο του Loch Ness, η πρωτεύουσα της Σκωτίας θα σε ταξιδέψει πίσω στον μεσαίωνα!

 

Εδιμβούργο

 

Ποια, όμως, είναι τα αξιοθέατα, που πρέπει να επισκεφτείς στο Εδιμβούργο;

 

Holyrood Palace

Το Παλάτι του Holyrood βρίσκεται στο τέλος του Royal Mile και ήταν η επίσημη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Είναι ένα μοναδικό “καταφύγιο” μέσα στην πόλη, με περίτεχνα διαμορφωμένους κήπους και δασώδη τοπία. Μάλιστα, αν επισκεφτείς το παλάτι, μπορείς να κάνεις βόλτα και στο παγκοσμίου φήμης Κέντρο Βοτανικής Επιστήμης. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς και το Αββαείο του Holyrood, όπου βρίσκεται ένας ογκώδης ηφαιστειακός βράχος, ο περίφημος Arthur’s Seat.

 

 Holyrood Palace

 

Το Κάστρο του Εδιμβούργου (Edinburgh Castle)

Είναι ένα σύμπλεγμα κτιρίων που χρονολογούνται από τον 12ο έως και τον 20ο αιώνα, ακριβώς πάνω στον πυρήνα ενός σβησμένου ηφαιστείου. Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα από τα πιο καθηλωτικά αξιοθέατα, που θα σε ταξιδέψουν πίσω, στον μακρινό μεσαίωνα.

 

Edinburgh Castle

 

Royal Mile

Η εντυπωσιακή αυτή λεωφόρος ενώνει τα δύο ορόσημα της πόλης: το κάστρο και το παλάτι του Holyrood. Εδώ βρίσκεται, μάλιστα, και το Μουσείο Συγγραφέων, στο Lady Stair’s House. Εκεί φιλοξενούνται τα σπουδαιότερα έργα μερικών από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Σκωτίας.

 

Εδιμβούργο

 

Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας

Ο “ναός” του πολιτισμικού πλούτου της Σκωτίας σε περιμένει να τον επισκεφτείς, στο νεοκλασικό κτίριο στην Princess St. Εκεί, είναι στεγασμένα τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της δυτικής τέχνης.

 

The Scotch Whisky Experience

Εννοείται, αν επισκεφτείς το Εδιμβούργο, επιβάλλεται να γνωρίσεις το σήμα κατατεθέν της χώρας, που δεν είναι άλλο από το ουίσκι. Εδώ, θα μυηθείς στα μυστικά εκλεκτών distilleries, θα γνωρίσεις σπάνιες ετικέτες και θα δοκιμάσεις μερικές από τις πιο ξεχωριστές ποικιλίες.

 

Επίσκεψη στις παραδοσιακές παμπ του Εδιμβούργου

Με μία επίσκεψη στις ατμοσφαιρικές παμπ του Εδιμβούργου θα γευτείς μία τεράστια ποικιλία από το εθνικό ποτό της Σκωτίας. Παράλληλα, είναι must να δοκιμάσεις το παραδοσιακό πιάτο Neeps and Tatties, έναν νόστιμο πουρέ από γογγύλια και πατάτες.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada