Home / Lifestyle  / Celebrities  / Εlon Musk: Facts για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο

Εlon Musk: Facts για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο

Ο Elon Musk δε βρίσκεται τυχαία στην “κορυφή” του κόσμου. Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει να αφηγηθεί μια συναρπαστική ζωή.

 

Η ζωή του Elon Musk σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βαρετή. Ο άνθρωπος, που έκανε τον επικισμό στον Άρη να μοιάζει με άμεσο πλάνο της ανθρωπότητας, είναι συνιδρυτής και επικεφαλής των εταιρειών Tesla, SpaceX, Neuralink και The Boring Company.

 

H φιλοσοφία ζωής του

Η κλιματική αλλαγή, ο κίνδυνος εξάρτησης από έναν πλανήτη, αλλά και ο κίνδυνος απαξίωσης του ανθρώπινου είδους βρίσκονται στο επίκεντρο οποιασδήποτε νέας επιχειρηματικής του ιδέας. Σύμφωνα με τον Musk, η μακροπρόθεση επιβίωση της ανθρωπότητας είναι αμφισβητήσιμη, αν παραμείνουμε περιορισμένοι στη Γη. Η ίδρυση, λοιπόν, της SpaceX, τον Μάιο του 2002, της ιδιωτικής επιχείρησης που έχει εξασφαλίσει τα σημαντικότερα συμβόλαια για διαστημικές αποστολές με τη NASΑ, έχει ως στόχο τον εποικισμό του Άρη.

 

Ποιος είναι, τελικά, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και τι κάνει τη ζωή του τόσο συναρπαστική;

 

 

1. Γεννήθηκε το 1971 στη Νότια Αφρική. Η μητέρα του ήταν μοντέλο και διαιτολόγος και ο πατέρας του -ο ίδιος τον έχει χαρακτηρίσει “απαίσιο άνθρωπο”– ηλεκτρομηχανολόγος μηχανικός.

 

2.Πέρασε την παιδική του ηλικία χωμένος στα βιβλία και τους υπολογιστές. Ήταν ένα άκρως εσωστρεφές παιδί και συχνά θύμα bullying κατά τα μαθητικά του χρόνια. Μάλιστα, είχε νοσηλευτεί επί μία εβδομάδα σε νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

 

3. Μετακόμισε στη Silicon Valley το καλοκαίρι του 1995. Είχε εγγραφεί σε διδακτορικό πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά τα παράτησε μετά από 48 ώρες. Στη συνέχεια, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον αδερφό του, Κίμπαλ Μασκ, για να δημιουργήσουν τη start up Zip2, έναν διαδικτυακό κατάλογο επιχειρήσεων εξοπλισμένο με χάρτες.

 

4. Τον Οκτώβριο του 2002, η Ebay εξαγόρασε την PayPal για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και σε ηλικία 31 ετών, ο Musk βρέθηκε να έχει στα χέρια του 165 εκατ. δολάρια, όντας ο μεγαλύτερος μέτοχος της PayPal με 11,7% των μετοχών της.

 

 

5. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι μηχανές, ως πιο έξυπνες από τα ανθρώπινα όντα, θα εξελιχθούν σε τεράστιο υπαρξιακό κίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο του 2015, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία OpenAI. Ο ίδιος θέλει να αναπτύξει μια “φιλική” μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης

 

6. Εξίσου περίπλοκη είναι πάντα και η ερωτική του ζωή. Έχει συνολικά 7 παιδιά, πέντε από τον προηγούμενο γάμο του με τη συγγραφέα Τζαστίν Γουίλσον, από την οποία χώρισε το 2008, και δύο από την τραγουδίστρια και παραγωγό Γκράιμς. Επίσης, με την Αγγλίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι παντρεύτηκαν και χώρισαν δύο φορές μέσα σε έξι χρόνια, ενώ συνδέθηκε ερωτικά για λίγο με την Άμπερ Χερντ, μετά τον χωρισμό της από τον Τζόνι Ντεπ.

 

 

7. Αποκάλυψε σε μία από τις δημοφιλέστερες εκπομπές, το “Saturday Night Live”, ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger.

 

8. Εργάζεται 80 ώρες την εβδομάδα και αναμένει το ίδιο και από τους μηχανικούς του. Φημολογείται ότι απολύει με το παραμικρό τους συνεργάτες του, καθώς δε συγχωρεί ούτε τα μικρά λάθη.

 

9. Στην τελευταία παράγραφο της βιογραφίας του, ο συγγραφέας του βιβλίου τον ρωτά: “Πόσα είσαι έτοιμος να θυσιάσεις;”. Η απάντηση που λαμβάνει είναι: “Όλα όσα οι άλλοι θεωρούν πολύτιμα. Θα πεθάνω στον Άρη“.

 

 

10. Φημίζεται για τα “εμπρηστικά” του Tweets. Mάλιστα, πριν λίγες μέρες έγραψε τη λέξη “διαλεκτική”, αφήνοντας εκατομμύρια ακόλουθούς του με την απορία…

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath