Home / Wellness  / Health  / Επιτέλους άνοιξη! Kάνε restart στην υγεία σου

Επιτέλους άνοιξη! Kάνε restart στην υγεία σου

Είστε έτοιμοι να κάνετε restart; Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και η υγεία μας μπορεί να “ανθίσει”, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. 

 

Η άνοιξη, ευτυχώς, είναι πάλι εδώ και μαζί της κάνουμε restart στον οργανισμό μας, βοηθώντας ποικιλοτρόπως την υγεία μας, ώστε να “ανθίσει”. Ομολογουμένως, ο φετινός χειμώνας -όπως και ο περσινός- ήταν από τους πιο δύσκολους, αφού, εκτός από τη συνέχεια της πανδημίας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία σωρεία ιώσεων, αλλά και έναν πολύ κρύο και βροχερό καιρό. Έφτασε η ώρα, λοιπόν, να βγούμε από τη “χειμερία νάρκη” μας και τις κακές συνήθειες του χειμώνα, εστιάζοντας στη βελτίωση της υγείας μας.

 

Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές: 

 

Βελτίωσε τη διατροφή σου

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές με τα περισσότερα διαθέσιμα φρούτα και λαχανικά. Τώρα, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής. Φράουλες, βερίκοκα, κεράσια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.ά. θα τα βρεις πια στον πάγκο του μανάβη και είναι όλα πολύτιμα για την υγεία σου. Αν μπορείς να βρεις τη βιολογική εκδοχή τους, ακόμα καλύτερα!

 

restart

 

Ενυδάτωσε καλά τον οργανισμό σου

Σιγά σιγά η θερμοκρασία ανεβαίνει, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων υγρών από τον οργανισμό σου. Στόχος, να ρυθμίσει τη δική του εσωτερική θερμοκρασία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι ξεχνάμε να πιούμε αρκετό νερό μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αφυδάτωση. Αυτή με τη σειρά της προκαλεί κόπωση και πονοκεφάλους. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις, ειδικά με ηλιόλουστο καιρό!

 

restart

 

Βάλε στη ρουτίνα σου τη φυσική δραστηριότητα

Άνοιξη και λιακάδα είναι αλληλένδετα! Η ηλιοφάνεια ανεβάζει τη διάθεση, αλλά και την ανάγκη να βρεθούμε εκτός σπιτιού. Η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Το περπάτημα, το ποδήλατο, το τρέξιμο κ.ά., είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα κάνουν ομορφότερη την καθημερινότητά σου και καλύτερη την υγεία σου. Η άσκηση τους εαρινούς μήνες μάς χαρίζει τη φόρμα που αποζητούσαμε τον χειμώνα και μας καθιστά fit για το καλοκαίρι!

 

restart

 

“Πιάσε” ήλιο!   

Στην Ελλάδα έχουμε δύο βασικά προνόμια: τον ήλιο και τη θάλασσα. Άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έρχονται στη χώρα μας μόνο για αυτά κι εμείς έχουμε την πολυτέλεια να τα έχουμε στο “πιάτο”. Ο ήλιος έχει πολλά οφέλη για την υγεία, με κορυφαίες την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο (της ορμόνης που βελτιώνει την ψυχική διάθεση) και της βιταμίνης D στο δέρμα. Η δεύτερη είναι απαραίτητη για ένα δυνατό ανοσοποιητικό, γερά οστά και δόντια, αλλά και προστασία από πολλά χρόνια νοσήματα. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό, ακόμα και εκτός παραλίας!

 

restart

 

Προσοχή στα αλλεργιογόνα!

Εκτός από τον ήλιο, όμως, η άνοιξη είναι ταυτισμένη και με την έξαρση των αλλεργιών. Αν, λοιπόν, υποφέρετε από αλλεργίες, θα πρέπει να προσέξετε πότε αερίζετε τον χώρο σας ή βγαίνετε για περίπατο. Ιδανική ώρα της ημέρας είναι το μεσημέρι. Τις πολύ πρωινές ώρες, αλλά και το απόγευμα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεταβολές κι έτσι η γύρη “κυκλοφορεί” περισσότερο.

 

restart

 

Μην αμελείς το check up!

O φόβος του κορωνοϊού πήγε πολλά πίσω, ανάμεσά τους και τα προγραμματισμένα check up μας. Αυτήν την άνοιξη εστιάζουμε και πάλι στην πρόληψη, τσεκάροντας τυχόν αδιαθεσίες ή ήδη υπάρχοντα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Ο γιατρός σου θα σου συστήσει τις απαραίτητες εξετάσεις και θα συζητήσει μαζί σου για την πιθανή αλλαγή ή λήψη νέας αγωγής. Ακόμη, όμως, κι αν δεν αντιμετωπίζεις ήδη κάποιο θέμα υγείας, καλό είναι να εξετάσεις την υγεία σου συνολικά, με ένα απλό check up.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath