Home / Wellness  / Mind  / Ανδρική VS γυναικεία φιλία

Ανδρική VS γυναικεία φιλία

Η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Στο μεγάλο ερώτημα, όμως, ανδρική vs γυναικεία φιλία, ποιες είναι οι διαφορές και ποιος ο νικητής;

 

Φιλία. Μία λέξη τόσο συχνή, σημαντική και δύσκολη πολλές φορές. Σήμερα, οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται συνεχώς και μοιάζει δύσκολο να κρατήσουμε ακόμα και τους φίλους μας. Μάλιστα, πολλές φορές τους θεωρούμε δεδομένους. Τα οφέλη της φιλίας στη ζωή μας είναι ποικίλα και έχουν υμνηστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι η μάχη ανδρική vs γυναικεία φιλία. Τελικά, είναι αλήθεια πως άντρες και γυναίκες προσεγγίζουν τη φιλία με διαφορετικό τρόπο;

 

 

Σύμφωνα με έρευνα του Frank T. McAndrew Ph.D., οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερους φίλους, αλλά λιγότερο οικείους. Από την άλλη, οι γυναίκες ξεχωρίζουν πιο εύκολα τους πιο στενούς φίλους τους και συζητούν περισσότερο για τη φιλία τους. Στο πλαίσιο των διαφορών στο ερώτημα ανδρική vs γυναικεία φιλία, οι άνδρες χρησιμοποιούν τη λέξη φίλος πιο χαλαρά και περιμένουν λιγότερα από τις φιλίες τους, σε σχέση με τις γυναίκες.

 

Η ψυχολόγος Keelah Williams και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το θέμα ανδρική VS γυναικεία φιλία. Οι άντρες προτιμούσαν οι φίλοι να έχουν πλούτο, θέση και την ικανότητα να τους βοηθούν να βρουν νέες ευκαιρίες ζευγαρώματος. Από την άλλη, οι γυναίκες εξέφρασαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φίλους που τους πρόσφεραν συναισθηματική υποστήριξη.

 

 

Οι άνδρες από το πολύ μακρινό παρελθόν, λόγω της θέσης και των αντιλήψεων, ήταν συνέχεια μέλη μίας ομάδας με κοινό σκοπό. Από την άλλη, οι γυναίκες έμαθαν να είναι πιο οξυδερκείς στο να κρίνουν τον χαρακτήρα κάποιου πιθανού φίλου. Συνεπώς, το κάθε φύλο φαίνεται να έχει διαφορετικές προσδοκίες από έναν φίλο, αλλά και διαφορετική συμπεριφορά απέναντί του.

 

Πηγή εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.