Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πιάσιμο στους μυς; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις

Πιάσιμο στους μυς; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις

Υποφέρεις από πιάσιμο στους μυς; Με αυτά τα απλά βήματα θα το αντιμετωπίσεις και θα επιστρέψεις στη γυμναστική σου!

 

Πολλές φορές θα τύχει να “πιαστούμε” μετά από τη γυμναστική. Το πιάσιμο στους μυς προκαλεί έντονο πόνο και ένα αίσθημα σφιξίματος στο συγκεκριμένο σημείο. Ακόμα και αν δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση, πολλές φορές σημαίνει ότι η άσκηση θα έχει αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείς από τον πόνο, αλλά να διατηρήσεις και τα οφέλη της άσκησης. Οι πιασμένοι μυς οφείλονται σε κάποια βλάβη ή τραυματισμό του μυικού ιστού και εμφανίζονται κάποιες ώρες μετά τη γυμναστική. Συνήθως, είναι αποτέλεσμα μιας πολύ έντονης άσκησης ή της άσκησης μετά από αδράνεια ή της έλλειψης σωστής προθέρμανσης.

 

 

Για να αντιμετωπίσεις το πιάσιμο στους μυς μπορείς να ακολουθήσεις μία ρουτίνα αποκατάστασης που θα σε ωφελήσει. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου φρόντισε να ενυδατώνεσαι αρκετά! Παράλληλα, φάε ένα γεύμα μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από το τέλος της άσκησης, για να χαρίσεις στους μυς θρεπτικά συστατικά. Μην παραλείψεις τις διατάσεις και φρόντισε να ξεκουραστείς καλά, με επαρκή ώρα ύπνου.

 

 

Αν δεις ότι το πιάσιμο στους μυς είναι αρκετά έντονο, κάνε πιο ελαφριά γυμναστική τις επόμενες μέρες. Συχνό λάθος, που φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, είναι η παύση των ασκήσεων. Αυτές θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της βλάβης. Ένα ζεστό μπάνιο, μασάζ στην περιοχή και ένα αντιφλεγμονώδες θα βοηθήσουν πολύ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.