Home / Family  / Επαναφορά μετά τις διακοπές με χρήσιμα tips

Επαναφορά μετά τις διακοπές με χρήσιμα tips

H επαναφορά μετά τις διακοπές δεν θα είναι ποτέ ένα εύκολο κεφάλαιο, αλλά υπάρχουν χρήσιμα tips Που μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια.

Για εσάς που επιστρέφετε από τις καλοκαιρινές διακοπές ξέρουμε καλά πως το αγαπημένο και πλέον διαχρονικό “Summertime sadness” παίζει σε repeat στο μυαλό σας. Η επαναφορά στη ρουτίνα δεν είναι εύκολη, ιδίως για τα παιδιά.

 

Αυτά τα tips μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για μια ομαλή επσιτροφή στα τετριμμένα, χωρίς… δράματα.

 

Νέοι στόχοι

Το φθινόπωρο είναι η εποχή του νέου ξεκινήματος, των νέων στόχων. Μια καλή ιδέα είναι να γράψετε μαζί με τα παιδιά σε ένα σημειωματάριο όσα επιθυμούν να πετύχουν τη νέα σχολική χρονιά, όσα ονειρεύονται, αλλά και τις επόμενες φθινοπωρινές/χειμερινές διακοπές σας. Τονίστε ότι το τέλος του καλοκαιριού δεν σημαίνει τέλος στις όμορφες στιγμές.

 

 

Σταδιακή επαναφορά

Κάθε απότομη αλλαγή φέρνει σύγκρουση. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μέχρι το τέλος του μήνα κάποιες από τις συνήθειες που αγαπούσαν τα παιδιά στις διακοπές, όπως ένα απογευματινό παγωτό ή βραδινές ιστορίες παρέα πριν τον ύπνο, ακόμα κι αν ξεπεράσετε το φυσιολογικό σας ωράριο. Όλα σταδιακά και βήμα-βήμα…

 

 

Ορίστε μία νέα ρουτίνα

Τα παιδιά λατρεύουν να αναλαμβάνουν ευθύνες. Αφήστε τα να διαμορφώσουν ένα νέο μεταβατικό πρόγραμμα μέχρι να μπει ο Σεπτέμβριος,.το οποίο θα περιλαμβάνει όσα εκείνα θα ήθελαν να κάνουν μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.

 

Ιστορίες διακοπών

Τι πιο όμορφο από το να διηγείσαι ιστορίες από τις διακοπές σου; Φροντίστε να βρεθείτε με φίλους τους και συγγενικά πρόσωπα που αγαπούν,.στα οποία θα εξιστορήσουν τις πιο όμορφες στιγμές που έζησαν αυτό το καλοκαίρι.

 

 

Ήρεμη επιστροφή

Κάντε τις στιγμές στο αμάξι όσο πιο εύκολες γίνεται. Βάλτε τους τα αγαπημένα τους τραγούδια, παίξτε παιχνίδι ερωτήσεων, φάτε αγαπημένα snacks. Όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα με αυτά τα μικρά tricks.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath