Home / Family  / Τι δείχνει η στάση ύπνου του σκύλου σου για τα συναισθήματά του;

Τι δείχνει η στάση ύπνου του σκύλου σου για τα συναισθήματά του;

στάση ύπνου
Σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι ο σκύλος σου κοιμάται σε συγκεκριμένες θέσεις, είτε στο πάτωμα είτε στο κρεβάτι του. Το ήξερες όμως ότι η στάση ύπνου μπορεί να δείξει τι αισθάνεται το κατοικίδιό σου εκείνη τη στιγμή;

 

Τι σημαίνει, λοιπόν, η κάθε στάση ύπνου για τα συναισθήματα του σκύλου σου;

 

Η στάση του “λιονταριού”

Στη στάση αυτή ο σκύλος έχει τοποθετημένο το κεφάλι του πάνω από τα μπροστινά του πόδια, ενώ τα πίσω του πόδια είναι πλάγια. Αν ο σκύλος σου συνηθίζει να ξαπλώνει κατά αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

 

Superman

Είναι μία πολύ συνηθισμένη στάση ύπνου, κατά την οποία ο σκύλος ξαπλώνει μπρούμυτα, έχοντας απλωμένα και τα μπροστά και τα πίσω πόδια. Αυτή η στάση υποδηλώνει ότι το κατοικίδιό σου είναι κουρασμένο, ωστόσο είναι έτοιμο για παιχνίδια ανά πάσα στιγμή!

 
Side Sleeper

Αν ο σκύλος σου κοιμάται στο πλάι, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία.

 
Κουλούριασμα

Μία ακόμα πολύ συνηθισμένη στάση είναι το λεγόμενο “κουλούριασμα”,.κατά το οποίο το κατοικίδιο κουλουριάζει το σώμα του, σαν να το αγκαλιάζει. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η στάση δείχνει ότι ο σκύλος θέλει να έρθει πιο κοντά με τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα του ή ότι νιώθει άνετα μαζί του.

 

Ανυψωμένο κεφάλι και λαιμός

Όταν οι σκύλοι κοιμούνται στο κρεβάτι τους, συχνά τοποθετούν το κεφάλι και τον λαιμό τους πάνω σε αυτό. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου υποδηλώνει ότι το κατοικίδιό σου νιώθει άνετα και θέλει να χαλαρώσει. Παράλληλα και σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη στάση είναι κατάλληλη για τους σκύλους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω ανατομίας, όπως τα pug και τα γαλλικά bulldog.

 

στάση ύπνου

 
Ύπνος σε ψυχρές επιφάνειες

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, οι σκύλοι πολλές φορές τείνουν να ξαπλώνουν σε ψυχρές επιφάνειες κάτω στο πάτωμα, όπως στο μάρμαρο ή κάτω από το τραπέζι. Αυτό συμβαίνει διότι το κατοικίδιο ζεσταίνεται και θέλει να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada