Home / Wellness  / Health  / Ενημερωτικό πρόγραμμα για την πρόληψη λεμφοιδήματος από το “Άλμα Ζωής”

Ενημερωτικό πρόγραμμα για την πρόληψη λεμφοιδήματος από το “Άλμα Ζωής”

λεμφοιδήματος
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, “Άλμα Ζωής”, υλοποιεί το πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Λεμφοιδήματος,.στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη νόσο.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος “Άλμα Ζωής”, σε συνεργασία με την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, υλοποιεί το πρόγραμμα Ενημέρωσης & Πρόληψης Λεμφοιδήματος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε γυναίκα, που έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις για τον καρκίνο του μαστού,.ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία, καθώς και σε κάθε γυναίκα που έχει ενδείξεις παρουσίας λεμφοιδήματος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το “Άλμα Ζωής” προσφέρει ατομικό ραντεβού αξιολόγησης.

 

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται εθελοντικά, από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, μέλη της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ, μαζί με συμβουλευτική,.για την περαιτέρω διαχείριση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και το ατομικό ιστορικό κάθε εξεταζόμενης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών για το λεμφοίδημα και τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισής του,.η έγκαιρη διάγνωση και η δυνατότητα διαχείρισης της νόσου, μέσα από κατάλληλη φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση. Παράλληλα, θα προσφέρεται μία εξατομικευμένη συμβουλευτική διαδικασία, για την περαιτέρω διαχείριση.

 

Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται τη 2η Πέμπτη κάθε μήνα, από τις 14.00 έως τις 18.00, στα γραφεία του συλλόγου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για ραντεβού στη γραμματεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, στο 210 8815444, Δευτέρα με Παρασκευή, 09.00 -17.00.

 

Πληροφορίες:

Έναρξη προγράμματος: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ημέρα και ώρα: 2η Πέμπτη κάθε μήνα, 14.00-18.00

Χώρος: Ηπείρου 11, 10433, Αθήνα (2ος όροφος)

Ραντεβού: 210 8815444, Δευτέρα με Παρασκευή, 09.00-17.00

Διάρκεια συνεδρίας: 45 λεπτά

 

www.almazois.gr

FΒ: @almazois

IG: @almazois

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada