Home / Wellness  / Mind  / Απαλλάξου από τις αρνητικές σκέψεις σε 4 βήματα!

Απαλλάξου από τις αρνητικές σκέψεις σε 4 βήματα!

αρνητικές σκέψεις
Διαβάζουμε, οδηγούμε, είμαστε στη δουλειά. Σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε, οι άσχημες σκέψεις τριγυρνούν ξανά και ξανά μέσα στο μυαλό μας. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας αρκετά συχνά.

 

Οι αρνητικές σκέψεις προέρχονται από τον φόβο. Υπάρχει, όμως, τρόπος να απαλλαγείς από αυτόν τον φόβο και, κατ’ επέκταση, από όλες εκείνες τις σκέψεις που έρχονται ορμητικά και κατακλύζουν το μυαλό σου;

 

Ναι! Υπάρχει. Αρκεί να το συνειδητοποιήσεις τη στιγμή που συμβαίνει και να αξιοποιήσεις τα εργαλεία που έχει να σου δώσει το Life Coaching. Για αρχή, η καλύτερη πρακτική που έχω να σου προτείνω και το εργαλείο που χρησιμοποιούμε συχνά στο Life Coaching,.για να αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι συμβαίνει μέσα μας και να μπορούμε να το εξετάσουμε καλύτερα,.είναι να καταγράψεις ό,τι σκέφτεσαι.

 

 

Ναι, ακόμα και την πιο άσχημη σκέψη σου, ακόμα και με τα πιο άσχημα λόγια, γράψ’ τη στο ημερολόγιό σου. Σε ένα τετράδιο, που ξέρεις πως δε θα διαβάσει ποτέ κανείς. Έτσι, μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να είναι 100% αληθινά όλα όσα έχεις μπροστά σου.

 

Στη συνέχεια, δες μία-μία τις σκέψεις σου και αναρωτήσου: πράγματι μπορεί να συμβεί αυτό; Για να καταλάβεις καλύτερα, μπορεί να σκέφτεσαι πως,.αν παρατήσεις τη δουλειά σου θα μείνεις στον δρόμο, χωρίς φαγητό και στέγη. Είναι αλήθεια, όμως, αυτό; Ή μήπως έχεις κάποιες οικονομίες,.που μπορούν να σε εξασφαλίσουν για κάποιον καιρό μέχρι να βρεις την ιδανική εργασία για εσένα; Όπως προείπαμε, οι περισσότερες αρνητικές σκέψεις προέρχονται από τον φόβο και ο φόβος είναι αυτός που μας κρατά πίσω και δε μας αφήνει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας,.κάνοντας το επόμενο βήμα στη ζωή μας.

 

Αφού, λοιπόν, καταγράψεις τις σκέψεις σου και κρίνεις αν είναι βάσιμες ή όχι στην πορεία, χρειάζεται να απεμπλακείς από αυτήν τη δίνη. Γι’ αυτό, σταμάτα ό,τι κάνεις και κάνε κάτι διαφορετικό. Αν είσαι στο αυτοκίνητο, άσ’ το στην άκρη,.βγες από αυτό και περπάτα, αν είσαι στο σπίτι πήγαινε για τρέξιμο ή κάνε ένα ωραίο μπάνιο. Μόνο πρόσεξε να μην καταφύγεις στη λύση του ψυγείου ή του τσιγάρου. Είναι σημαντικό να μη συνδέσουμε την απαλλαγή των αρνητικών σκέψεων με συνήθειες βλαβερές για τον οργανισμό.

 

 

Και, έτσι, ερχόμαστε στο τέταρτο και τελευταίο βήμα,.που είναι να τροφοδοτείς τον εαυτό σου με τροφές που θα σε ενυδατώσουν, όπως οι χυμοί με φρέσκα συστατικά απευθείας από τη γη. Ή τροφοδότησε τον εαυτό σου με ύπνο,.ειδικά αν αισθάνεσαι την κόπωση να σε κατακλύζει. Οι αρνητικές σκέψεις είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά υπάρχουν οι κατάλληλοι τρόποι να τους αντιμετωπίσουμε. Αν αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι βοήθεια για να γίνουν όλα αυτά πράξη, ένας πιστοποιημένος Life Coach είναι πάντα πρόθυμος να σε ακούσει και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις αρνητικές σκέψεις και τους φόβους σου.

 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ

Κάνε μια δωρεάν συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach, βαθμίδα που την τοποθετεί ανάμεσα στους 2.000 κορυφαίους coaches παγκοσμίως,.και συγγραφέας 4 bestseller αυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

 

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com