Home / Wellness  / Health  / Το Kids Save Lives επισημαίνει τη σωτήρια χρήση του απινιδωτή

Το Kids Save Lives επισημαίνει τη σωτήρια χρήση του απινιδωτή

Kids Save Lives
Η ανθρωπιστική οργάνωση Kids Save Lives επανασυστήνει στο ελληνικό κοινό τους απινιδωτές, επισημαίνοντας ότι η χρήση αυτού του εργαλείου είναι σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή.

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ

Σβήνει φωτιές!

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ

Σώζει καρδιές!

 

Και τα δύο ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοινόχρηστο χώρο με μεγάλη συνάθροιση ατόμων, όπως σχολεία, ξενοδοχεία, γήπεδα, συλλόγους, υπηρεσίες κ.α. Το Kids Save Lives, εξαιτίας του τελευταίου περιστατικού καρδιακής ανακοπής σε ελληνικό γήπεδο και τον θάνατο ενός 20χρονου ποδοσφαιριστή, εντείνει τον αγώνα του για διάδοση, τοποθέτηση,.καταγραφή και έλεγχο των απινιδωτών στην Ελλάδα. Είναι νόμιμο, σωτήριο και -πλέον- πολύ οικονομικό!

 

Kids Save Lives

 

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως η τοποθέτηση πυροσβεστήρων και απινιδωτών σε κάθε χώρο που περιγράφει ο νόμος, είναι το ίδιο κρίσιμος και σημαντικός. Και τα δύο σώζουν ζωές, αν χρησιμοποιηθούν σωστά τα πρώτα λεπτά της κρίσης. Ωστόσο, το ένα από τα δύο, ο απινιδωτής, είναι ακόμη άγνωστο και εξαιρετικά σπάνιο στη χώρα μας. Σύμφωνα, όμως, με το Kids Save Lives,.είναι στο χέρι μας να αναλάβουμε δράση και να ανατρέψουμε τα δεδομένα!

 

 
Βασισμένη, λοιπόν, στην καμπάνια προώθησης των απινιδωτών, η ανθρωπιστική οργάνωση Kids Save Lives μάς συστήνει τις παρακάτω ενέργειες,.για να γνωρίσουμε εις βάθος αυτό το σωτήριο εργαλείο για την ανθρώπινη ζωή.
  • Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών: Δες live πού βρίσκεται ο πλησιέστερος από τους 1.400 απινιδωτές της χώρας μας!
  • Συμβουλές Απινιδωτών: Ενημερώσου για όλα τα θέματα που αφορούν τους απινιδωτές ή επικοινώνησε με τα μέλη.
  • Καταχώρησε τον νέο σου απινιδωτή στον διαδικτυακό χάρτη απινιδωτών, είναι σημαντικό για τους πιστοποιημένους First Responders.
  • Μείωση ΦΠΑ Απινιδωτών στο 6%: Διάβασε εδώ την κρίσιμη απόφαση του Υπουργείου οικονομικών να μειώσει το κόστος αγοράς απινιδωτών.
  • Νομικά Ζητήματα: Διάβασε εδώ τι πραγματικά ισχύει για τις Πρώτες Βοήθειες και την τοποθέτηση απινιδωτών. 
  • Εκπαίδευση: Ζήτησε από τον οργανισμό δωρεάν εκπαίδευση για εσένα, την οικογένεια, τον σύλλογο ή την κοινότητα σου. 
  • Πιστοποίηση: Ζήτησε από τον οργανισμό να σε πιστοποιήσει με διεθνές πτυχίο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC, διάρκεια 6 ώρες).
  • Video χρήσης Απινιδωτή: Δες εδώ πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν απινιδωτή σε θύμα καρδιακής ανακοπής.

 

Μετά τη δωρεάν εκπαίδευση 110.000 μαθητών/-τριών και ενηλίκων από το Kids Save Lives, μετά την τοποθέτηση 300+ νέων απινιδωτών, μετά τη δημιουργία του app iSAVElives, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία 28 θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, όπως ο 14χρονος νεαρός ποδοσφαιριστής από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής! Ας εργαστούμε μαζί για το επόμενο θύμα καρδιακής ανακοπής. Γιατί, αν σε κάθε δημόσιο χώρο υπάρχουν ένας απινιδωτής (κόστος 1.000-1.200€) και ένας πιστοποιημένος ανανήπτης (κόστος 20-30€, 5 ώρες σεμινάριο), τότε μπορούν να σωθούν πολλές ακόμη ανθρώπινες ζωές!

 

www.kidssavelives.gr

Fb: @kidssavelives

Ig: @kidssavelives

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada