Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Διατροφικές συμβουλές για μία ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα

Διατροφικές συμβουλές για μία ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα

καθημερινότητα
Μπορεί η άδεια και τα πάρτι να τελείωσαν, αλλά μη σκας! Η εναλλακτική δεν είναι να κάνεις δίαιτα “αποτοξίνωσης”, ούτε να τρως μόνο μαρούλι! Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις το σοκ της επιστροφής στην πραγματικότητα!  

 

Αν θέλεις να διαβάσεις τα 5 βήματα για μια αναίμακτη προσαρμογή στην καθημερινότητα, συνέχισε να διαβάζεις!

 

Don’t panic!

Προτού πανικοβληθείς, πριν σε “λούσει” το άγχος και φυσικά googlάρεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να κάνεις “αποτοξίνωση” από ό,τι συνέβη στις διακοπές σου, πάρε μια ανάσα. Το σώμα σου θα επανέλθει στα κανονικά του, όταν επιστρέψεις στην καθημερινότητα, δηλαδή στις παλιές, καλές σου συνήθειες.  

 

Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ !

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήπιες νερό σήμερα; Μήπως το έχεις αμελήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό, όσο κάνεις διακοπές; Μήπως πήραν τη θέση του τα coctails και οι μπύρες;

 

 
Φρούτα και Λαχανικά

Σα να βαρέθηκες το φαγητό απ’έξω; Και εμείς! Ευκαιρία λοιπόν να μαγειρέψεις κάποιο λαδερό ή όσπριο στο σπίτι! Βάλε από δίπλα λίγη φέτα & είσαι έτοιμος!

 

Ας κρατήσουμε κάποιες συνήθειες

Στις διακοπές είσαι πιο δραστήριος, καθώς το περπάτημα, το κολύμπι, ο χορός & πολλά άλλα έχουν κατακλύσει την ημέρα σου! Φέτος, προτού βιαστείς να αφήσεις πίσω τις καλοκαιρινές ημέρες, μπορείς να διατηρήσεις αυτή την ωραία κίνηση – ανεμελιά για όλον τον χρόνο που έπεται.

 

Το meal preparation είναι φίλος σου!

Απλούστευσε την επιστροφή σου στην καθημερινή ζωή, προγραμματίζοντας και προετοιμάζοντας τα γεύματά σου. Λίγη προετοιμασία μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

Χρειάζεσαι καθοδήγηση; Ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό!

 

Ακολουθήστε τη Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr  για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος