Home / Wellness  / Mind  / Μπορεί ένα λεμόνι να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού;

Μπορεί ένα λεμόνι να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού;

κρίσεις πανικού
Η τεχνική “lemon panic attack hack” της ψυχολόγου Jeniffer Anders λειτουργεί ως μία μέθοδος γείωσης, ικανής να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού.

 

Τα social media δημιουργούν σιγά-σιγά ένα “ανοιχτό” περιβάλλον για την απενοχοποίηση της ψυχοθεραπείας, αλλά και των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Η ψυχολόγος Jennifer Anders είναι μία από εκείνους τους ειδικούς που δημιουργούν ένα “safe place” στο διαδίκτυο, διαδίδοντας τη διάδοση της σημασίας της ψυχικής υγείας, καθώς και πρακτικές συμβουλές για τη στιγμιαία αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών. Μέσω του προφίλ της στο Instagram,.η Jeniffer Anders μοιράζεται με το κοινό της ένα πρακτικό μυστικό για την αντιμετώπιση των καταστάσεων κρίσης πανικού. κρίσεις πανικού

 

 

Φυσικά, δεν πρόκειται για μία ολοκληρωμένη θεραπεία, που θα εξαλείψει τις κρίσεις πανικού,.αλλά για μία μέθοδο που θα βοηθήσει τον εγκέφαλο και το σώμα να “ξυπνήσουν”. Πιο συγκεκριμένα, στο Instagram Real η Anders μιλάει για το lemon panic attack hack”,.προτρέποντας εκείνους που παρακολουθούν το βίντεο να κόψουν ένα λεμόνι σε φέτες και, έπειτα, να το τοποθετήσουν στο στόμα τους, την επόμενη φορά που θα αισθανθούν.ότι η κρίση πανικού τους “χτυπάει” την πόρτα. Η τεχνική αυτή βοηθά το άτομο να απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις, κάνοντάς το να συνδεθεί με το περιβάλλον του-στη συγκεκριμένη περίπτωση το λεμόνι. Στην ουσία, η τεχνική αυτή λειτουργεί ως μία μέθοδος γείωσης.

 

Όταν το άτομο παθαίνει κρίση πανικού, αδυνατεί να διακρίνει τι είναι πραγματικά επικίνδυνο και τι ασφαλές. Καθώς το σώμα πιστεύει ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, χρειάζεται να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις του. Ως τεχνική, η ενεργοποίηση των αισθήσεων ονομάζεται διαδικασία γείωσης,.η οποία συμβάλλει στην επαναφορά μυαλού και σώματος στο παρόν. Σε αυτήν την περίπτωση, το λεμόνι λειτουργεί σαν έναυσμα για το άτομο,.προκειμένου να αντιληφθεί το περιβάλλον γύρω του και, κατά επέκταση, ότι βρίσκεται στο τώρα.

 

 

Σύμφωνα με την Jennifer Anders, Το λεμόνι απομακρύνει από το μυαλό σου τις αρνητικές σκέψεις και σε βοηθάει να αντιληφθείς το σώμα σου. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι και η διαδικασία που ακολουθούμε όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση.κρίσης πανικού-να αντιληφθούμε το σώμα μας και να γειωθούμε…Δεν πρόκειται να σε βοηθήσει με το άγχος σου συνολικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει στις κρίσεις.πανικού είναι απλώς να εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου και το σώμα σου να επιστρέφουν στην παρούσα στιγμή”.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada