Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ποια είναι η ιδανική συχνότητα άσκησης για να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

Ποια είναι η ιδανική συχνότητα άσκησης για να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

συχνότητα άσκησης
Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί ποια είναι η κατάλληλη συχνότητα άσκησης την εβδομάδα, προκειμένου να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και να ξεκινήσεις να βλέπεις αλλαγές στο σώμα σου, αλλά και στην υγεία σου; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει μία νέα έρευνα, από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan (ECU),.η οποία αποκαλύπτει ότι τρεις ημέρες άσκησης την εβδομάδα αρκούν, για να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Applied Psycology,.επισημαίνει ότι τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν για να παραμείνουμε σε φόρμα, ωστόσο οι πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι η ιδανική.συχνότητα άσκησης ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες,.με την πρώτη να εκτελεί μία άσκηση δικεφάλου δύο φορές την εβδομάδα,.ενώ στη δεύτερη δόθηκε οδηγία να εκτελέσει την ίδια ακριβώς άσκηση, τρεις φορές την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έκαναν την άσκηση δύο ημέρες την εβδομάδα.δεν είδαν σημαντικές αλλαγές στο σώμα τους, σε αντιδιαστολή με όσους έκαναν την άσκηση για τρεις ημέρες.

 

 

“Η προηγούμενη έρευνά μας έδειξε ότι η τακτική και πιο σύντομη άσκηση είναι πιο ωφέλιμη.από μία ή δύο μεγαλύτερης διάρκειας προπονήσεις την εβδομάδα”, δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής της μελέτης, Ken Nosaka. Η συγκεκριμένη μελέτη μάς ξεκαθάρισε.ποια είναι η κατάλληλη συχνότητα, προκειμένου κάποιος να ωφεληθεί ουσιαστικά από μία άσκηση”.

 

Συγκρίνοντας τα ευρήματα και των δύο ερευνών, βλέπουμε ότι το πόσο συχνά πραγματοποιούμε μία.άσκηση μέσα στην εβδομάδα είναι το “κλειδί” για να αρχίσουμε να παρατηρούμε αλλαγές τόσο στο σώμα μας, όσο και στη συνολική μας υγεία.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada