Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πώς μπορώ να κάνω αποτοξίνωση μετά τις γιορτές;

Πώς μπορώ να κάνω αποτοξίνωση μετά τις γιορτές;

Η ομάδα της Restart Diet έχει δημιουργήσει τον απόλυτο οδηγό για αποτοξίνωση, μετά από την υπερκατανάλωση τροφής και την έλλειψη άσκησης, κατά την περίοδο των εορτών. 

 

Η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη άσκησης παρατηρούνται συχνά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα ήταν βολικό να υπήρχε ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να εξιλεωνόμαστε από αυτήν τη ράθυμη περίοδο, όμως δεν υπάρχει. Μην παρασύρεσαι από τις διαφημίσεις που φωνάζουν “αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου τώρα”. Σύμφωνα με τους κανόνες του marketing, σου λένε αυτό που θα ήθελες να ακούσεις. Αρνήσου. Πες όχι σε μία διαδικασία που θα σοκάρει για ακόμη μία φορά τον οργανισμό σου, μετά το πρώτο σοκ από τα μελομακάρονα, τις πίτες και το αλκοόλ. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια πίσω από τη λέξη “αποτοξίνωση”;

 

αποτοξίνωση

 

Δεν υπάρχει πραγματικά ένα τεκμηριωμένο σχέδιο “αποτοξίνωσης” μέσω τροφών ή ροφημάτων, που να παρέχει επιστημονικά αποτελέσματα αποτοξίνωσης. Το σώμα σου έχει ήδη ενσωματωμένα συστήματα “αυτοκαθαρισμού”, που κάνουν αυτήν τη δουλειά για εσένα. Σκέψου, πως ο σκοπός των πνευμόνων σου, των ρινικών τριχών, του δέρματος, των λεμφαδένων, του ήπατος και των νεφρών είναι να απαλλάσσουν το σώμα σου από ξένες χημικές ουσίες. Επομένως, δε χρειάζεται να “αγοράζεις” πράγματα για να αποτοξινώνεις το σώμα σου.

 

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;

 

Οι καλύτεροι τρόποι για να υποστηρίξεις τα όργανα που αποτοξινώνουν το σώμα και τις αντίστοιχες διεργασίες τους είναι οι εξής:

  • Βεβαιώσου ότι έχεις μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα ή πρόσθετα.
  • Επίλεξε κυρίως άπαχο κρέας, δημητριακά ολικής άλεσης, σπόρους, ξηρούς καρπούς και πολλά φρούτα και λαχανικά.
  • Παρέμεινε ενυδατωμένος με αρκετό νερό (πάνω από 2 λίτρα).
  • Αφιέρωσε 150 λεπτά (περίπου λίγο παραπάνω από 2 ώρες) την εβδομάδα σε μέτριας έντασης άσκηση.
  • Διέκοψε το κάπνισμα, εάν καπνίζεις.
  • Κάνε αποχή από το αλκοόλ, εάν πίνεις.

 

 

Την επόμενη φορά που θα βάλεις το χέρι στο πορτοφόλι, για να ξοδέψεις χρήματα σε εύκολες λύσεις για την υγεία σου,.θυμήσου πως το σώμα σου έχει ήδη πολλές ικανότητες να αποτοξινώνεται φυσικά, ούτως ή άλλως. Και να θυμάσαι, αντί να προσπαθείς να διορθώσεις το σώμα σου με αποτοξίνωση, αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να αποτρέψεις τις τοξίνες να εισέλθουν μέσα στο σώμα σου εξαρχής.

 

Ακολουθήστε τη Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr  για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος