Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Διατάσεις και άσκηση πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί!

Διατάσεις και άσκηση πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί!

Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι διατάσεις μετά από κάθε φυσική άσκηση; Δες τους λόγους παρακάτω!

 

Κάθε γυμναστής ή personal trainer φροντίζει για τρία πράγματα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου. Να κάνεις σωστά και αποτελεσματικά τις ασκήσεις, να είναι μια ευχάριστη διαδικασία για εσένα και -φυσικά- να μην ξεχνάς ποτέ τις διατάσεις σου. Το λεγόμενο stretching μπορεί να είναι υπερβολικό, βαρετό ή υποτιμημένο για κάποιους, αλλά είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο για τον καθένα. Ας ξεκινήσουμε από τους βασικούς λόγους, που θεωρείται must.

 

 

Αν παραλείψεις τις διατάσεις στο τέλος της γυμναστικής, όλος ο κόπος που έκανες, κατά τη διάρκειά της, δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Με το stretching, τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται και οι δυνάμεις σου αυξάνονται την επόμενη φορά. Αυτό, όμως, που το καθιστά τόσο σημαντικό είναι ότι συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό στην αποφυγή τραυματισμών. Το σώμα καταφέρνει να επανέλθει και να διατηρήσει την ελαστικότητα που έχει επιτευχθεί.

 

 

Οι πόνοι και τα λεγόμενα “πιασίματα”, που έχουμε μετά την άσκηση, μειώνονται σε μεγάλο βαθμός με τις διατάσεις. Ενισχύουν τη σωστή στάση σώματος, την ευλυγισία, την αντοχή και τη δύναμή μας. Μέσα από το stretching, αποβάλλεται το άγχος της ημέρας και της έντασης από την άσκηση. Κάθε φορά θα γίνεστε καλύτεροι στην προπόνηση, θα κουράζεστε λιγότερο και θα δείτε πιο γρήγορα θετικά αποτελέσματα. Οι διατάσεις είναι must του fitness προγράμματός σας και αναμφίβολα δεν πρέπει να τις παραλείπετε.

 

P.S. Να τις κάνετε πάντα με την απαραίτητη προσοχή και με τις υποδείξεις του γυμναστή σας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.