Home / Beauty  / Ήξερες ότι αυτές οι beauty συνήθειες κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου;

Ήξερες ότι αυτές οι beauty συνήθειες κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου;

beauty συνήθειες

Ορισμένες beauty συνήθειες δεν έχουν καμία θέση σε μία σωστή ρουτίνα περιποίησης. Γνωρίζεις ποιες είναι;

 

Η μεγάλη μας επιθυμία για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, αλλά και οι τάσεις που γίνονται viral μέσα από τα social media, μπορούν να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα για την επιδερμίδα μας. Υπάρχουν ορισμένες beauty συνήθειες που δεν πρέπει να είναι μέρος της skin care ρουτίνας σου. Σχετίζονται με βήματα περιποίησης που μπορεί να παραλείψεις, με υπερβολές, αλλά και με λάθος κινήσεις. Προσπάθησε να “διαβάσεις” τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σου και να μη δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη στα social media.

 

haileybieber/ Instagram

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να πέφτουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε ξεβαφτεί. Η κούραση και το ελαφρύ μακιγιάζ μάς παρασέρνεουν! Ωστόσο, δεν πρέπει να τα αφήσουμε. Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η σχέση μας με το αντηλιακό. Αν η ενυδατική κρέμα ή το foundation σας έχουν spf σίγουρα δεν αρκεί. Εφαρμόζουμε αντηλιακό κάθε μέρα, είτε έχει ήλιο, είτε όχι. beauty συνήθειες

 

Παράλληλα πρέπει να προσέχουμε τη σειρά που θα εφαρμόσουμε τα beauty προϊόντα, αλλά και τι ενεργά συστατικά θα περιέχουν. Το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό. Αν για παράδειγμα ένα product ή ένα στοιχείο κάνει θαύματα σε κάποιον δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για εσένα. Δοκιμάζουμε, βλέπουμε τα αποτελέσματα και ανάλογα συνθέτουμε τη skin care ρουτίνα μας. Αν εμφανίσουμε κάποιο πρόβλημα, όπως ακμή ή ερεθισμούς, συμβουλευόμαστε αμέσως έναν δερματολόγο. beauty συνήθειες

 

rachelgoodwinmakeup/ Instagram

 

Η απολέπιση και η ρετινόλη είναι τα beauty steps που πρέπει να προσέξεις περισσότερο. Δεν πρέπει να υπερβάλλεις και σίγουρα πρέπει να προσέξεις τον τύπο τους. Τέλος υπάρχουν δύο ακόμα beauty συνήθειες που πρέπει να δώσεις προσοχή. Να αλλάζεις συχνά μαξιλαροθήκη και όταν πλένεις το πρόσωπό σου είναι προτιμότερο να το καθαρίζεις με χαρτί και όχι με πετσέτα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.