Home / Beauty  / Το γλυκολικό οξύ θα γίνει το επόμενο βήμα στη hair care routine σου

Το γλυκολικό οξύ θα γίνει το επόμενο βήμα στη hair care routine σου

glikoliko oxi
Το ήξερες ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γλυκολικό οξύ και στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου;

 

Αν είχες βρεθεί ποτέ στο hair TikTok, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις τις τάσεις περιποίησης που απασχολούν τους hair care addicts. Αν, πάλι, όχι, τότε μην ανησυχείς!.Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Αυτήν την περίοδο, ανάμεσα στα μεγαλύτερα hair trends βρίσκονται το hair oiling και η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής. Έχοντας ήδη αναλύσει την απολέπιση μέσω των hair scrubs, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το γλυκολικό οξύ.

 

Αν είσαι skin care expert ή αν έχεις διαβάσεις έστω και λίγο για τα ενεργά συστατικά,.θα γνωρίζεις ότι το γλυκολικό οξύ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ενεργά συστατικά για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Τι γυρεύει, όμως, στη hair care routine μας; Στην πραγματικότητα, η χρήση γλυκολικού οξέους στο τριχωτό της κεφαλής έχει σχεδόν τα ίδια πλεονεκτήματα που έχει στο πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος καθώς και το περίσσιο σμήγμα, προάγει την ανανέωση του τριχωτού της κεφαλής,.ενώ καταφέρνει να διατηρήσει τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας που χρειάζονται να μαλλιά μας, ώστε να είναι υγιή.

 

γλυκολικό οξύ

Photo credits: @emilietommerberg/Instagram

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις προτού το δοκιμάσεις;

 

Την ίδια επιφυλακτικότητα που έχεις με τα προϊόντα που τοποθετείς στην επιδερμίδα του προσώπου σου, πρέπει να έχεις και με τα προϊόντα που προσθέτεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Τι θα πρέπει να γνωρίζεις προτού δοκιμάσεις το γλυκολικό οξύ στο τριχωτό της κεφαλής σου;

 

Ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος μαλλιών;

 

Αρχικά, το γλυκολικό οξύ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών, ωστόσο είναι περισσότερο ωφέλιμο για όσους έχουν πολύ λιπαρό ή ξηρό τριχωτό.

 

Πόσο συχνά μπορείς να το χρησιμοποιείς;

 

Μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς γλυκολικό οξύ μία με δύο φορές την εβδομάδα. Μόλις αρχίσεις να βλέπεις να επιθυμητά αποτελέσματα, καλό θα ήταν να μειώσεις τη χρήση του σε μία φορά τον μήνα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς και τον δερματολόγο σου, ώστε να βρείτε μαζί ποια είναι η ιδανική συχνότητα χρήσης γλυκολικού οξέος, σύμφωνα με τον τύπο αλλά και τις ανάγκες του μαλλιού σου.

 

Μπορείς να το συνδυάσεις με άλλα ενεργά συστατικά;

 

Το γλυκολικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί άφοβα με άλλα απολεπιστικά συστατικά, όπως τα βήτα-υδροξυοξέα (για παράδειγμα το σαλικυλικό οξύ) αλλά και με άλλα φυσικά απολεπιστικά. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφύγεις τη συνδυαστική χρήση γλυκολικού με βιταμίνη C, καθώς μπορεί να ερεθίσει την περιοχή.

 

 

Κεντρική φωτογραφία: @staceytoner_artsy/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada