Home / Fashion  / Όλα όσα ξεχωρίσαμε στη Men’s Fashion Week στο Παρίσι!

Όλα όσα ξεχωρίσαμε στη Men’s Fashion Week στο Παρίσι!

Men's Fashion Week
Η Men’s Fashion Week του Παρισιού έκλεισε αυλαία και εμείς με τη σειρά μας συγκεντρώσαμε όλα τα highlights που συνέβησαν στα shows των πολυτελών οίκων.

 

Από το πολυαναμενόμενο show του Pharrell Williams για τη Louis Vuitton, μέχρι την πρώτη συλλογή της Givenchy μετά την αποχώρηση του Matthew M. Williams,.η Men’s Fashion Week στο Παρίσι μάς χάρισε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές, που θα καθορίσουν την ανδρική μόδα για το 2024.

 

Louis Vuitton

Ξεκινώντας ως το πρώτο επίσημο show για τη Men’s Fashion Week του Παρισιού,.η επίδειξη της Louis Vuitton, υπογεγραμμένη από τον Pharrell Williams, έφερε τα κλασικά Westerns στο catwalk, φέρνοντας στο ready-to-wear εντυπωσιακά σακάκια, bomber jackets, καθώς και jeans με κεντήματα και ανάγλυφα σχέδια.

 

 
Givenchy

Η φετινή Men’s Fashion Week είχε μεγάλη σημασία για τη Givenchy, αφού η συλλογή σχεδιάστηκε μετά.την αποχώρηση του Matthew M. Williams – του πρώην Creative Director του οίκου. Η σχεδιαστική ομάδα της Givenchy επαναπροσδιόρισε τον κλασικό “gentleman”,.παραμένοντας πιστή στην αισθητική του ιδρυτή του οίκου, Hubert de Givenchy.

 

 
Balmain

Ο Olivier Rousteing παρουσίασε την ανδρική συλλογή για τη σεζόν A/W ’24, εμπνευσμένη από την υποκουλτούρα των sapeurs. Για την Balmain, η επίδειξη δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα, αλλά.“μία παγκόσμια κουλτούρα που ζωγραφίζει την ιστορία της μέσα από τη γλώσσα της μόδας”. Παράλληλα, στην επίδειξη περπάτησε και η Naomi Campbell, κρατώντας ένα εντυπωσιακό γλυπτό – μπουκέτο από τριαντάφυλλα.

 

 
Dior

Με τον Kim Jones στο “τιμόνι”, η επίδειξη του γαλλικού οίκου Dior κατάφερε να φέρει τη μαγεία του κλασικού χορού στην πασαρέλα. Σκεφτόμουν τη σχέση της χορεύτριας μπαλέτου Margot Fonteyn και του Monsieur Dior. Η συλλογή ή, μάλλον, οι συλλογές, έχουν να κάνουν με την αντίθεση:.τις αντιθέσεις στον οίκο Dior σε ό,τι αφορά το ready-to-wear και την υψηλή ραπτική. Είναι η διαφορά μεταξύ του on stage και του backstage”, ανέφερε ο σχεδιαστής σχετικά με τη συλλογή.

 

 
Valentino

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απουσίας, ο Pierpaolo Piccioli επέστρεψε δυναμικά στη Men’s Fashion Week. Με τίτλο “Le Ciel”, ο Creative Director της Valentino φέρνει το χρώμα στην ανδρική γκαρνταρόμπα, με τη συλλογή να είναι μία συνεχής αντανάκλαση των σύγχρονων ιδανικών της αρρενωπότητας.

 

Men's Fashion Week

 

 

Και αφού η Men’s Fashion Week έλαβε τέλος, τώρα αναμένουμε με ανυπομονησία τα shows για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής. 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada