Home / Fashion  / Τα highlights της πρώτης ημέρας της Paris Haute Couture Week

Τα highlights της πρώτης ημέρας της Paris Haute Couture Week

Couture Week
Schiaparelli, Giambattista Valli και Dior “άνοιξαν” την αυλαία για την πιο εντυπωσιακή εβδομάδα μόδας, την Paris Haute Couture Week. 

 

Το show του οίκου Schiaparelli σηματοδότησε το ξεκίνημα της φετινής Paris Haute Couture Week,.με τις συλλογές υψηλής ραπτικής να διαδέχονται η μία την άλλη στην πιο ιστορική πρωτεύουσα της μόδας. Ποια ήταν τα highlights που ξεχωρίσαμε, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας από την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής;

 
Schiaparelli

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την αμφιλεγόμενη συλλογή του οίκου στην Paris Haute Couture Week – εμπνευσμένη από την Κόλαση του Δάντη.– ο δημιουργικός διευθυντής της Schiaparelli, Daniel Roseberry, επέστρεψε δυναμικά. Με σημεία αναφοράς τον κινηματογράφο – αγαπημένη τέχνη του Roseberry – αλλά και την επιστήμη της αστρονομίας – καθοριστικό παράγοντα για την τέχνη της ίδιας της Schiaparelli – η συλλογή ισορροπεί μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος,.συνδυάζοντας τεχνικές όπως τα κεντημένα κορδόνια guipure και κρόσσια σενίλ με φουτουριστικές τεχνικές,.όπως το φόρεμα φτιαγμένο από μητρικές πλακέτες και μικροτσίπ. Με αυτήν τη συλλογή, ο Daniel Roberry κατάφερε να αποτίσει φόρο τιμής στην.κληρονομιά της Elsa Schiaparelli, χωρίς όμως να θυσιάσει την πρωτοποριακή του προσέγγιση.

 

  Couture Week

 
Giambattista Valli

Το show του Giambattista Valli ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός μαύρου βελούδινου body, που στο μπούστο του ήταν τοποθετημένα λευκά τριαντάφυλλα από τούλι. Με το πρώτο του look, ο σχεδιαστής κατάφερε να μεταμορφώσει το show του σε μία ασπρόμαυρη ιστορία Υψηλής Ραπτικής, η οποία άρχισε να εμπλουτίζεται σταδιακά με χρώματα, αλλά και εντυπωσιακά floral prints. Βλέποντας τη συλλογή του, καταλαβαίνει κανείς και τον έρωτά του με τα λουλούδια και τη φύση, στοιχεία που πρωταγωνίστησαν και στην προηγούμενη συλλογή Υψηλής Ραπτικής. Εξάλλου, όπως έχει πει και ο ίδιος, “η άνοιξη έρχεται πάντα και πάντα κάτι ανθίζει”.

 

 

 
Dior

Η συλλογή υψηλής ραπτικής της Dior διαπραγματεύτηκε με την ιδέα της “αύρας” των ρούχων, με τη δημιουργική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri και την καλλιτέχνιδα Isabella Ducrot να συνεργάζονται για την υλοποίηση του show, “Big Aura”. Η Chiuri ξεκίνησε τη συλλογή εξετάζοντας ένα πανωφόρι του 1952 από τον Christian Dior: La Cigale. Φυσικά, η “Big Aura” πλαισιώθηκε από εντυπωσιακούς καλεσμένους, όπως η Natalie Portman, η Rihanna, Anya Taylor-Joy και Elizabeth Debicki.

 

  Couture Week

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada