Home / Family  / Το Psaroloco ’24 έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Το Psaroloco ’24 έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου,Psaroloco 2024, έρχεται και φέτος δυναμικά, για να ενθουσιάσει!

Στις 20 και 21 Απριλίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φετινό Psaroloco στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,.με τους  λιλιπούτειους σινεφίλ να δίνουν ραντεβού με τους γονείς τους για δωρεάν ποιοτικό σινεμά!

 

 Παρ’άλληλα, το φεστιβάλ Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy,.καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δράσεις. 

 

 

Συνολικά 52 υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών (κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία) από 17 χώρες.ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, την οικολογική συνείδηση, την ισότητα, τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική ένταξη και την ενσυναίσθηση. Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν συμμετάσχει και αποσπάσει διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ.(Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) στα βραβεία Cesar και, τώρα, κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

 

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια),.ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους. Κάθε κινηματογραφική προβολή στο φεστιβάλ συνοδεύεται από ξεχωριστό εκπαιδευτικό τετράδιο,.που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη μέσω των ερωτήσεων συζήτησης και των προτροπών δραστηριότητας

 

 

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα απονεμηθούν βραβεία σε ηλικιακές κατηγορίες και θεματικές,.από μια ομάδα αξιότιμων κριτών, αποτελούμενη από επαγγελματίες του κλάδου θα επιλέξουν τις νικήτριες ταινίες. Τέλος, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συζητήσεις,.που βοηθούν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αφήγησης των παιδιών, μέσα από παράλληλες δράσεις και εργαστήρια

 

Psaroloco Media Literacy Project

Το Πρόγραμμα/Εργαστήρια Παιδείας στα Μέσα Psaroloco (Media Literacy Project/Labs) από το 2010 προωθεί την παιδεία στα μέσα ή αλλιώς οπτικοακουστική παιδεία, με δεξιότητες πρόσβασης δημιουργικής χρήσης και κριτικής ανάλυσης του περιεχομένου,.ενσωματώνοντας τους δασκάλους ως πρωταρχικούς φορείς του νέου αυτού οπτικοακουστικού αλφαβητισμού μέσω του κινηματογράφου. To Psaroloco Media Literacy δεσμεύεται να διευρύνει την. πρόσβαση στις τέχνες για όλα τα παιδιά και είναι περήφανη που παρέχει δωρεάν το PsarolocoEdu Classroom.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών και όλων των δράσεων που μπορείτε να απολαύσετε εδώ

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath