Home / Good Life  / Art & Culture  / Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απέκτησε οπτική ταυτότητα!

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απέκτησε οπτική ταυτότητα!

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κυκλοφόρησε το official poster για το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο υπογράφει ο Σουηδός ζωγράφος Daniel Egneus.

 

Η καρδιά είναι όσα αγαπάμε και όσα αποδοκιμάζουμε. Είναι το αίμα μας, η ψυχή μας και κρύβεται πίσω από κάθε ανθρώπινη ιστορία. Αυτά είναι τα λόγια του καλλιτέχνη για το κεντρικό θέμα της επίσημης αφίσας του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι η καρδιά. Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ ζήτησαν από τον καλλιτέχνη Daniel Egneus να εμπνευστεί από την καρδιά, τον χάρτη μας, τα μάτια μας σε έναν κόσμο που μεγαλώνει και την ίδια στιγμή μικραίνει. Στο σινεμά και στις τέχνες αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο, μία υπενθύμιση της ανθρώπινης κατάστασης. Είτε αγκαλιάζει, είτε ραγίζει.

 

 

Ο καλλιτέχνης Daniel Egneus, που βρίσκεται πίσω από την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ, γεννήθηκε στη Σουηδία. Έχει εργαστεί στη Στοκχόλμη, την Πράγα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη και το Μιλάνο και τώρα έχει ως βάση του την Αθήνα. Φέτος, το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης υπόσχεται εμπειρίες ζωής. 32 πρεμιέρες ταινιών, παγκόσμιες, διεθνείς και ευρωπαϊκές συμμετέχουν που διαπραγματεύονται θέματα που πρέπει να μας αφορούν όλους. Ζητήματα έκφυλης καταπίεσης, γυναικείας χειραφέτησης, ιστορικά τραύματα, προσωπικές ιστορίες, διακρίσεων, βίας και περιβαλλοντισμού. Φλέγοντα θέματα της εποχής μας.

 

 

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.